Tilgangen af elever og udviklingen i erhvervet gør, at skolerne skal kridte skoene for at følge med.

Det har man gjort på Landbrugsskolen Sjælland i Høng, hvor der netop er trillet en splinterny traktor ind på gårdspladsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Traktoren er en Massey Ferguson 7718, og skolen fortæller, at traktoren har en udstyrspakke så lang at selv den største tekniknørd må blive forpustet. Den er således leveret med alt fra affjedret foraksel til GPS og autostyring. Traktoren yder 180 hestekræfter uden boost og er derfor en kraftkarl ved siden af de andre traktorer på skolen.

Traktoren er leveret fra HMC-maskiner i Sorø.

- Når eleverne kommer fra skolen bliver de oftere og oftere udsat for nyt og moderne grej. Det betyder, at vi som skole, skal oppe os for at ruste eleverne til deres praktik. De skal selvfølgelig alle sammen igennem den grundlæggende lære om at køre en traktor, men det nytter ikke noget at eleven ikke får en basisindføring i det moderne landbrug, fortæller Mathias Hansen, faglærer på skolen.

- Traktoren er ikke forbeholdt en særlig elevgruppe, men er snarere bundet af opgaven i marken. Derfor vil det både være grundforløbselever der skal lære at så, samt hovedforløbs- og leder-elever der skal lave såforsøg, som vil få glæde af traktoren, uddyber Mathias Hansen, og påpeger at skolens motto er, at være et skridt foran, så må vi jo også vise at vi mener det.