Idéen med skolens Farm Show er, at give besøgende et lille indblik i, hvad det er, landbrugsskolen fodrer deres elever med i form af viden og praktisk arbejde. Allerede nu har skolen tilmeldinger fra flere hundrede skolebørn, som vil komme forbi og deltage i Farm Showet.

Fødevarefest

- Først og fremmest vil vi skabe en fødevarefest, og vi vil samles omkring de mange forskellige aktiviteter, som vores elever møder i deres uddannelse. Det er lige fra de praktiske opgaver i værkstedet, til traktorkørsel, til bearbejdningen af fødevarerne og frem til det færdige produkt. Vi samler en række lokale fødevareproducenter, som hver vil have en bod, hvorfra de præsenterer deres produkter. Desuden bliver der arbejdende værksteder, som de besøgende selv kan være aktive i, forklarer Kurt Østergaard, forstander på Grindsted Landbrugsskole.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Dyrskueelementer

Til Farm Showet vil man også kunne opleve de mere traditionelle dyrskueelementer, som mønstring af kvier, klap en kalv og lær om hestens hverdag. Til børnene bliver der mulighed for at lege på en kæmpe halmborg og finde karameller i en container fyldt med korn.

Dialog skaber forståelse

Kurt Østergaard mener at, landbrugsskolen har pligt til at bidrage til kendskabet af landbrugserhvervet, der til tider må stå for skud for kritik i medierne.

- Vi er en del af et erhverv, som mange mennesker i Danmark i dag ikke har en direkte forbindelse til. Derfor skal vi hele tiden forsøge at fortælle vores side af historien om, hvad det vil sige at producere fødevarer i Danmark. Med vores nye Farm Show håber vi at møde rigtig mange mennesker, og det er i dialogen, at vi opnår de bedste resultater i kampen om, at fortælle om vigtigheden af de ting landbruget bidrager med til det danske samfund. Så udover at det bliver en fest for hele familien, så vil vi gerne bevidstgøre alle om, at de produkter som danske landmænd producerer, dem kan vi være stolte af, pointerer Kurt Østergaard.

Grindsted Farm Show bliver arrangeret af lærere og elever på Grindsted Landbrugsskole, og det kommer til at foregå fredag den 8. maj kl. 10.00 ? 13.00 for skolerne og fra 13.00 ? 17.00 for øvrige besøgende. Der er gratis adgang. Læs mere om Grindsted Farm Show på www.grindstedlandbrugsskole.dk