Normalt er det flæskesteg med brun sovs som er favoritten hos landbrugseleverne på Bygholm Landbrugsskole, men nu indfører skolen et nye koncept. En sund buffet og tilbud om individuel kostvejledning. Det er ikke unormalt, at eleverne bliver en del tungere i løbet af et skoleophold, hvor de fleste elever bor på Bygholm og nyder godt af køkkenets gode mad seks gange om dagen. Det fysisk hårde arbejde, de er vant til fra praktikken er skiftet ud med skolebænken, og det kan hurtigt mærkes på figuren, skriver landbrugsskolen i en pressemeddelelse.

Men det er ikke kun vægten, det handler om. Eleverne lærer også bedre, når de får den rigtige kost, fortæller kostvejleder Brita Bruun, der tilbyder eleverne individuel kostvejledning. Hun er netop færdiguddannet som kostvejleder og glæder sig over at kunne give eleverne tilbuddet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der har altid været sund mad på buffeten, men nu bliver udvalget større og én af spisesalens tre buffeter bliver forbeholdt det sunde valg. Der vil også være en fra køkkenet til at guide eleverne og komme med gode råd til, hvad der skal på tallerkenen, skriver skolen.

- Det er ikke bare en fiks idé fra køkkenet, at der nu skal være flere sunde retter på bordet. Undersøgelser af elevernes trivsel har vist et ønske om flere sunde valg fra en stor del af eleverne. Nu skal elevernes ønske om at skifte kage ud med grøntsager stå sin prøve, skriver skolen i meddelesen.

Konceptet er desuden i overensstemmelse med Bygholms profil om både at ville uddanne og danne unge mennesker.