17-årige Martin Lindberg og 20-årige Rasmus Pedersen fra Asmildkloster Landbrugsskole skal i denne uge til Finland for at deltage i de nordiske mesterskaber for juniorpløjere. Asmildkloster Landbrugsskole er den eneste danske landbrugsskole, der er repræsenteret blandt juniorpløjerne.

Forventningerne er da også ved at indfinde sig, da de i dag, tirsdag sætter kursen nordpå. Alt deres grej er pakket og sendt med en lastbil mod Finland. Martin Lindberg har endda sin egen Ford traktor og standardplov med. Rasmus Pedersen skulle pakke knap så meget, da han via sin sponsor, Jysk Maskincenter i Viborg, fik kontakt med en forhandler i Finland, som stiller en Massey Ferguson til rådighed ved konkurrencen. Men hans egen vendeplov er med i transporten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er blevet smittet af min far med at konkurrencepløje. Det gjorde han også allerede som 16-årig, fortæller Hobro-drengen Martin Lindberg. Han har kvalificeret sig via de danske mesterskaber sidste år ligesom Rasmus Pedersen fra Skovsborg mellem Ans og Kjellerup.

Onsdag og torsdag er afsat til træning, fredag og lørdag til konkurrencer. Der er faldet masser af regn iblandet slud, og temperaturen er ikke meget over frysepunktet, hvilket giver en meget stiv jord.

- Det er ikke godt for vores chancer for at komme til tops, lyder det fra de unge pløjere.

Det er dyrt at deltage i de nordiske mesterskaber, hvorfor begge deltagere har været på sponsorjagt.

- Asmildkloster Landbrugsskole støtter op om sine elever og har derfor bidraget til, at de kan deltage og forhåbentlig komme hjem med medaljer, siger forstander Lars M. Andersen.