Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Landbruget vil have el-motorvej i jorden

Af esu - 16. apr. 2018 KL. 13:59

Formand for Vestjysk Landboforening, Søren Christensen, vil have transporten af el gravet ned.

Den kommende el-motorvej ned gennem Vestjylland til transport af den øgede energiproduktion skal graves mest muligt ned i jorden. Også selv om det er billigere at opføre nye kæmpemaster til højspændingsledninger.

Det mener formanden for Vestjysk Landboforening, Søren Christensen i en pressemeddelelse.

- Vi har som landmænd selv opført store bygninger og siloer samt rejst vindmøller på markerne. Men derfor behøver vi ikke synes, at det er særligt kønt med højspændingsmaster. Og til forskel for vores egne byggerier, som ofte har krævet lang tids planlægning og store omkostninger at tilpasse landskabet, så er der jo et alternativ, når det gælder højspændingsledningerne. Nemlig at grave dem ned, siger Søren Christensen.

Han forstår ikke, at myndigheder og politikere mener, at der ikke er plads til flere vindmøller på land, når man så samtidigt vil tillade opførelsen af de store højspændingsmaster.

- Påvirkningen af landskabet og risikoen for mennesker og husdyr i form af støj og elektriske felter er jo ikke mindre med højspændingsmaster, end når det gælder vindmøller, siger Søren Christensen.

Han er tilfreds med, at Ringkøbing-Skjern Kommune i sit høringssvar kræver hele strækningen gennem kommunen nedgravet, men undrer sig over, at man i høringssvaret kun peger på naturområder ved Skjern Å og et boligudviklingsareal ved Videbæk by som områder, der i særlig grad bør friholdes for luftledninger.

- Halvdelen af kommunens borgere bor på landet, og der er mange af dem, der risikerer at få deres ejendomsværdi forringet eller i værste fald må flytte fra deres bolig eller landbrug. Det bør der også tages hensyn til, hvis det kun er dele af el-motorvejen, der bliver gravet ned, siger Søren Christensen.

Han opfordrer alle berørte lodsejere og deres naboer til at møde op, når Energinet tirsdag den 18. april holder orienteringsmøde i Videbæk om de planlagte højspændingskabler.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame