Det kræver sit at være driftsleder med fagligt ansvar og fem til ti medarbejdere under sig. Derfor er det heller ikke alle og enhver, som kan løfte opgaven som driftsleder på et større landbrug.

Det er da også rigtig svært at finde egnede kandidater, når den type stillinger skal besættes. Det er erfaringen hos Vittus Bernlow, der er teamleder for Agri Nord HR & Rekruttering.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi hjælper landmændene med at finde de rette medarbejdere, og vi oplever mangel på arbejdskraft til stillinger som omfatter ledelsesansvar. Mange af de unge som kommer ud, som virksomhedsledere fra landbrugsskolerne, drømmer om selv at blive selvstændige eller også vælger de rådgivervejen, siger Vittus Bernlow.

Han mener, at uddannelsesinstitutionerne har brug for i højere grad at synliggøre over for de unge, hvilke karrieremuligheder der ligger inden for landbruget.

Dansktalende ledere

En stor del af de medarbejdere, som får job hos danske landmænd via Agri Nord, er udlændinge - ofte østeuropæere. Vittus Bernlow ser ikke de mange udenlandske medarbejdere som et problem, men det giver udfordringer, når det kommer til at finde erfarne folk til driftslederstillinger.

- De fleste af vores kunder vil have dansktalende driftsledere - det behøver ikke være danskere men det er vigtigt, at det er medarbejdere som taler og forstår dansk og ikke mindst dansk kultur. På det niveau er der megen sparring med dyrlæge, rådgivere, ansvar for elever med videre, og det skal foregå på dansk, siger Vittus Bernlow.

- En løsning kan derfor også være at give sine dygtige udenlandske medarbejdere den fornødne efteruddannelse og sprogundervisning, der sikrer at de bliver integrerede i det danske samfund og derfor kan varetage opgaven, mener Vittus Bernlow.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Headhunter

Det er en stor opgave at være driftsleder på en stor bedrift, og det kræver andet end blot faglig kunnen. Vittus Bernlow oplever især, at ledelsesansvar for bedriftens øvrige medarbejdere - danske såvel som udenlandske - stiller store krav til driftslederen. Derfor er opgaven med rekruttering afgørende.

Hos Agri Nord har de lige nu et par ledige stillinger som driftsledere på større kvægbrug og et tilsvarende antal som mellemledere på svinegårde eksempelvis som ansvarlig for farestalden.

- Vi får sjældent egnede kandidater, når vi opslår den type stillinger, så det kræver ofte, at vi headhunter den rette medarbejder, siger Vittus Bernlow.