Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Landbruget er klar til cannabis

Af ame - 28. dec. 2017 KL. 08:56

Medicinsk cannabis kan blive et nyt stort eksporteventyr for dansk landbrug, vurderer Landbrug & Fødevarer.

I dansk landbrug er der lang tradition for at forædle græsfrø til blandt andet fodboldstadions og golfbaner over hele kloden, og den viden kan overføres til produktion af medicinsk canabis, lyder det fra Landbrug & Fødevarer. Det skriver Finans.dk.

- I dansk landbrug er vi specialister i planteforædling og innovation. Vi har alle forudsætninger for at kunne få en stærk position på markedet for medicinsk cannabis. Det kan udvikle sig til en industri, der har et betydeligt eksportpotentiale, siger Lars Hvidtfeldt, viceformand i Landbrug & Fødevarer.

Det kan ifølge ham både være selve produkterne, men også knowhow omkring forædling og produktionsteknologi.

- Det er nogle af vores spidskompetencer. Når vi får gang i produktionen, kan vi begynde at forædle cannabisplanterne i retning af at hæve eller sænke indholdet af bestemte stoffer og egenskaber. Det kan udvikle sig til en videnindustri, hvilket også vil øge antallet af arbejdspladser, siger Lars Hvidtfeldt og fortsætter:

- I andre dele af verden går udviklingen på det her område meget stærkt, og der opstår virksomheder, som på kort tid får en stor omsætning. Især i Nordamerika er der en rivende udvikling, som i første fase har været drevet af, at myndighederne i flere og flere delstater har legaliseret cannabis til brug i medicin. I en række delstater er cannabis også tilladt til rekreative formål, hvilket sætter endnu mere fart i efterspørgslen.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame