Agri Nord flyttede i går adresse til det gode skib Loa, der har lagt til kaj ved Musikkens Plads på Aalborg Havn i forbindelse med kapsejladsen The Tall Ships Races.

Alle kunder og medlemmer var inviteret, og alle andre gæster er mere end velkomne ombord. Her kunne de få en smagsprøve på, hvad dansk landbrug kan præstere af sunde og klimarigtige kvalitetsfødevarer, ligesom de kan få en snak med landmændene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er vigtigt, at forbrugeren vælger dansk, når de putter fødevarer i indkøbskurven, siger formand for Agri Nord, Carl Christian Pedersen, der har travlt med at tale med forbrugerne og dele smagsprøver ud på gode, danske pølser.

Et vigtigt tiltag

En af gæsterne er landmand og medlem af Agri Nord, Oluf Friis Andersen, der har været landmand i 40 år.

- Det er et rigtig godt tiltag at vise vores produkter frem på denne måde. Vi skal være synlige overfor befolkningen, og vi har meget at være stolte af, siger han.

Oluf Friis Andersen var også glad for, at Agri Nord havde inviteret politikere ombord på skibet.

- Det er utroligt vigtigt at få politikerne i tale, for vores erhverv er under stort politisk pres, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Politisk opbakning

En af de politikere, der deltog i Agri Nords event, er det nyvalgte folketingsmedlem Anne Honoré Østergaard (V).

- Det er så ærgerligt, at forbrugeren ikke prioriterer de danske fødevarer, for hvis de danske landmænd ikke kan producere vores fødevarer, så må vi ud og hente dem andre steder fra, og her får vi ikke nær så sunde, bæredygtige og klimarigtige fødevarer som de danske, siger hun.

Hun roser derfor også landbrugets øvrige tiltag rettet mod forbrugeren.

- Det er et vigtigt arbejde, der bliver gjort, når landbruget inviterer til Åbent Landbrug, Øko-dag og andre lignende arrangementer, og jeg håber, at det, ligesom eventet her i dag, er med til at åbne forbrugerens øjne for de gode danske fødevarer, siger hun.