Finanstilsynet har efter en kontrolinspektion konstateret, at Realkredit Danmarks A/S i fire ud af 10 kontrollerede landbrugsengagementer havde værdiansat ejendommene for højt.

Det er resultatet af en kontrolinspektion, som Finanstilsynet foretog i uge 47 i 2018. Ved den lejlighed gennemgik tilsynet en stikprøve af 125 værdiansættelser af landbrugsejendomme, hvoraf 10 blev udvalgt til fysisk kontrolbesigtigelse. Finanstilsynet fandt, at fire af de udvalgte landbrugsejendomme var for højt værdiansat. Heraf var der ét tilfælde, hvor jordprisen var for høj.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I øvrigt gennemgik Finanstilsynet instituttets kreditpolitik, bestyrelsens instruks til direktionen, forretningsgange og rapportering. Finanstilsynet gennemgik endvidere 46 udlån til kunder med landbrugsejendomme.

Lån nedbringes

Realkredit Danmark blev efter Finanstilsynets inspektion blandt andet påbudt at sikre, at instituttets låneudmåling sker på grundlag af ejendomsvurderinger, der er understøttet af gyldig dokumentation for værdiansættelse.

Realkredit Danmark blev påbudt at berigtige værdiansættelserne i overensstemmelse med Finanstilsynets vurdering samt at foretage lånenedbringelse, hvor dette er nødvendigt.