Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Landbrug & Fødevarer Østjylland er blevet en realitet

Af loc - 7. feb. 2019 KL. 16:50

Med navneskiftet følger ønsket om større synlighed og øget politisk samarbejde blandt de fem Østjyske landboforeninger.

Det tidligere DLMØ, Dansk Landbrug Midt-Østjylland har fået nyt navn. Fra januar 2019 hedder fællesforeningen, bestående af fem Østjyske landboforeninger, Landbrug og Fødevarer Østjylland.

Med navneskiftet ønsker foreningen at læne sig op af moderselskabet Landbrug & Fødevarer og øge det politiske samarbejde, som kommer alle de østjyske landmænd til gode. Det skriver Landbrug & Fødevarer Østjylland i en pressemeddelelse.

- Når vi står sammen, har vi mulighed for at samle alle vores kompetencer et sted og spare på ressourcerne. På denne måde står vi langt stærkere overfor myndighederne, siger Jens Gammelgaard, som er formand for Landbrug & Fødevarer Østjylland og Landboforeningen Odder-Skanderborg.

Landboforeningerne understreger, at der ikke er tale om, at det lokale politiske arbejde i de fem foreningers respektive kommuner går tabt, fordi der nu puttes flere kræfter i fællesforeningen.

- Det er vigtigt for os alle, at vi fortsat er synlige i vores lokalområde. Det gælder både overfor vores medlemmer men også myndighederne.

Sekretariatet flytter til Følle

Det tidligere DLMØ blev stiftet tilbage i 2008. I dag tæller fællesforeningen de fem Østjyske landboforeninger Djursland Landboforening, Landboforeningen Kronjylland, Landboforeningen Odder-Skanderborg, Samsø Landboforening og Østjysk Landboforening.

Jens Gammelgaard forklarer, at ønsket om at øge politisk samarbejde blandt andet kommer af, at det i dag er blevet sværere at drive landbrug med fortsat flere regler og krav fra samfundet.

- Landmanden har allerede en del udfordringer. Vi vil gerne give ham arbejdsro til at drive sin virksomhed, siger Jens Gammelgaard.

Fællesforeningens nye sekretariatschef hedder Rikke Skyum, chef for land, miljø & erhverv, Djursland Landboforening. Hun fortsætter med at varetage alle sine opgaver i landboforeningen og overtager pladsen efter Helge Kjær Sørensen, som selv har ønsket at få færre timer og dermed stoppe arbejdet i bestyrelsen.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame