Alle kyllinger, der leveres til slagterierne, bliver kontrolleret af myndighederne for svidninger og dårlig dyrevelfærd. Og det generelle billede er, at danske kyllingers velfærd er god, siger Landbrug & Fødevarer.

Reaktionen kommer, efter at supermarkedskæden Netto har besluttet at ændre navnet på produktet "Kærlige Kyllinger", da der ikke var noget, der tydede på, at kyllingerne havde haft en kærligere opvækst end alle andre danske, konventionelle kyllinger.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Værste dyrplageri

Dyrenes Beskyttelse hævder, at kyllingerne, der lige som 99,8 procent af alle danske kyllinger er af racen Ross 308, faktisk har haft alt andet end en kærlig opvækst.

- Ross 308 er fremavlet specielt til at vokse fra 40 gram til godt to kilo på 40 dage med fokus på stor produktion af brystkød. Det går blandt andet ud over kyllingernes ben, som ikke kan nå at vokse hurtigt nok til at bære kyllingernes vægt, fortæller Dyrenes Beskyttelse til Politiken. 

Det er noget af det værste dyrplageri, der findes i Danmark. Der er intet kærligt ved det overhovedet, siger dyreværnsinspektør Lotte Brink til Politiken.

Overholder regler

Den fremlægning kan Thorkil Ambrosen, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer, ikke genkende.

- Det kan aldrig helt udelukkes, at en flok kyllinger har svidninger af trædepuderne, og i meget sjældne tilfælde kan det heller ikke udelukkes, at en kylling bliver uheldigt aflivet. Men den danske kyllingeproduktion bliver tæt kontrolleret af veterinærmyndighederne. Og generelt er kyllingernes velfærd i staldene høj, og reglerne bliver fulgt, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen


- De danske kyllingeproducenter overholder over en bred kam de danske og europæiske regler for kyllingeproduktion. Så det billede, som Dyrenes Beskyttelse i dag tegner af kyllingers velfærd, kan jeg ikke genkende, siger han.

Gangproblemer

Thorkil Ambrosen understreger, at branchen konstant har fokus på dyrenes velfærd, især gangproblemer og problematikken omkring trædepudesvidninger:

- Svidningerne af trædepuderne har vi taget hånd om gennem flere år. Og forekomsten er nu meget lav blandt andet på grund af høje krav til management. Også problematikken omkring benproblemer er på tilbagetog. Men begge områder har vi løbende fokus på, og vi bliver i samarbejde med myndighederne ved at tage nye initiativer, der skal forbedre kyllingernes velfærd, slutter Thorkil Ambrosen.