I en pressemeddelelse roser erklærer Landbrug & Fødevarers økologichef, Kirsten Lund Jensen, sig tilfres med den nye finanslovsaftale, der sætter penge af til økologien.

- Det er selvfølgelig positivt, at der er afsat midler til at sikre videreførelse af økologiske initiativer, der retter sig mod produktion, marked og faglig udvikling. Det er afgørende for at opretholde det stærke fodfæste, vi har nu, at man både arbejder med afsætningssiden og samtidig husker den faglige udvikling. Derfor er vi glade for, at regeringen og Dansk Folkeparti har prioriteret begge, hvilket ligger helt i forlængelse af vores anbefalinger, siger Kirsten Lund Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Regeringen og Dansk Folkeparti er enige om at afsætte 30 mio. kr. i 2019, 20 mio. kr. i 2020 og 10 mio. kr. i 2021 til at forlænge indsatsen for at fremme økologi og afsætning i regi af Fonden for Økologisk Landbrug. Aftrapningen er udtryk for en intention om en gradvis overgang til, at sektoren er økonomisk selvbærende, skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Aftaleparterne er også enige om at afsætte 50 mio. kr. årligt i 2018 og 2019 til økologisk omlægning. Hertil kommer den pulje til økologiforskning på 25 mio. kr. i 2018, som ligger under aftalen om fordeling af forskningsreserven.

- Det fremgår af aftaleteksten, at midlerne på afsætningssiden fortsat kan bruges til en bred vifte af indsatser ? herunder også omstilling til økologi i professionelle køkkener. I Landbrug & Fødevarer vil vi også fremover gøre vores for at omsætte de politiske prioriteter til gode resultater, siger Kirsten Lund Jensen.