Nogle gange får man et tilbud, man ikke kan sige nej til. Og det er, hvad der er sket for LandboUngdoms formand, Peter Jørgen Kock.

Den 27-årige fynbo er blevet headhuntet til jobbet som forsøgsleder hos Agrolab A/S i Middelfart på Fyn. Og da et fuldtidsjob ikke er foreneligt med formandsposten i LandboUngdom, har Peter Jørgen Kock valgt ikke at genopstille, når der er Årsmøde den 7. april på Gråsten Landbrugsskole.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg var klar til at tage en periode mere i spidsen for verdens bedste ungdomsorganisation, da jeg synes LandboUngdom har et kæmpe potentiale, men også står over for nogle udfordringer, jeg gerne ville være med til at tage hånd om. Men nogle gange ændrer forudsætninger sig meget hurtigt, og det er det, der er sket, siger Peter Jørgen Kock.

Har stået i spidsen for ny strategi

Peter Jørgen Kock har været formand for LandboUngdom siden 12. oktober 2015, hvor han overtog posten fra Svend Nygaard.

De seneste to år har Strategi 2022 været øverst på hans dagsorden. Strategien er blevet udviklet i et tæt samarbejde mellem frivillige og ansatte i organisationen, og målet er at få flere medlemmer. Blandt andet via udvikling af de enkelte lokalforeninger i LandboUngdom.

- Det arbejde, vi har igangsat med strategi 2022, er meget spændende, og vi er nu i en fase, hvor vi helt praktisk er begyndt at arbejde med strategien ude i landet - i tæt samarbejde med vores mange frivillige, siger Peter Jørgen Kock.

- Det gør mig stolt at se, hvordan de frivillige arbejder med Strategi 2022, og jeg er sikker på, vi nok skal nå i mål med vores strategi. Det ærgrer mig selvfølgelig, at jeg ikke kan følge arbejdet med strategien til dørs, men sådan ændrer tingene sig nogle gange.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Elsker sammenholdet

Peter Jørgen Kock har i sit formandskab været LandboUngdoms største stemme i den offentlige debat, og han har blandt andet markeret sig inden for områderne etablering, generationsskifte og uddannelse.

Han startede i LandboUngdom som 17-årig, og har lige siden været optaget af den helt specielle ånd, der er i organisationen.

- Det sammenhold og fællesskab, der er i LandboUngdom, er helt specielt, og når vi unge på landet står sammen, er der ikke grænser for, hvad vi kan præstere, siger Peter Jørgen Kock, der fortsætter som formand frem til Årsmødet og herefter som almindeligt medlem af LandboUngdom.