Svend Nygaard, formand for LandboUngdom, har købt en kvæggård, og den nye tilværelse som selvstændig landmand betyder, at stillingen som fuldtidsformand bliver umulig at passe. Svend Nygaard bliver på formandsposten, men har uddelegeret mange af sine opgaver til foreningens to næstformænd.

Bliver på posten

- To fuldtidsstillinger, nogle har endda ment, at det er tættere på tre fuldtidsstillinger, når man er selvstændig landmand, ja, det bliver altså for meget. Derfor har jeg valgt, at uddelegere mange af mine nuværende opgaver i LandboUngdom til de to næstformand. Men jeg fortsætter som formand, og vil stadig have ansvaret for blandt andet den politiske profil, og fastholder pladsen i Landbrug & Fødevarers primær bestyrelse, fortæller Svend Nygaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

LandboUngdoms to næstformand er Mads E. Mortensen og Peter Jørgen Kock, de er begge klar til at tage en ekstra tørn for LandboUngdom.

En drøm i opfyldelse

Svend Nygaard er 30 år gammel, og han har altid drømt om at blive selvstæn-dig landmand.

- Jeg har gennem et par år kigget efter den rigtige ejendom, og nu er det endelig lykkedes at få tingene til at falde på plads. Ejendommen er på 100 ha + 100 i forpagtning og 200 malkekøer. Nu glæder jeg mig til den nye tilværelse, selvom jeg har nydt min tid som fuldtidsformand, siger Svend Nygaard.