LandboUngdoms formand Peter Jørgen Kock og ledelsesmedlem i LU Anders Bach havde inviteret sig selv til møde med erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V).

Målet var at drøfte nogle af de udfordringer unge landmænd og kommende landmænd står med i dag. Samtidig satte LandboUngdom fokus på det massive generationsskifteproblem landbrugserhvervet står over for, set i lyset af at gennemsnitsalderen i erhvervet i dag er på 62 år for selvstændige landmænd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Peter Jørgen Kock og Anders Bach forslog blandt andet ministeren at se på reglerne for succession og nedsættelse af tinglysningsafgiften ved førstegangskøb.

- Troels Lund Poulsen lyttede interesseret til vores budskaber, og han vedkendte da også, at han var opmærksom på, at der er store udfordringer for unge, som ønsker at gå ind i landbrugserhvervet. Han opfordrede os til at fortsætte vores ministerbesøg og efterfølgende mødes med miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen og skatteminister Karsten Lauritzen, da nogle af de emner vi debatterede med ham, også ligger under deres ansvarsområder, fortæller Peter Jørgen Kock.

De invitationer vil de to unge ledelsesmedlemmer straks sætte sig til at lave.

- Jeg synes, at vi havde et rigtig godt og konstruktivt møde med ministeren, hvor vi fik fremført nogle af vores synspunkter, og fremhævet vigtigheden af et vellykket generationsskifte i erhvervet. Vi er klar til at invitere os selv til møde igen for fortsat at kæmpe for vores medlemmer, fortæller Anders Bach.