LandboUngdom gør det sjovt at være ung landmand, og det er i 2018 blevet endnu sjovere at være medlem af LandboUngdom. Ungdomsorganisationen har nemlig fået 619 flere medlemmer.

Ny medlemsopgørelse viser, at LandboUngdom ved udgangen af 2018 havde 3616 medlemmer. Det er stigning på 20 procent i forhold til 2017. LandboUngdom har de sidste fire år haft medlemstilbagegang, men det er lang fra tilfældigt, at kurven knækker nu.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I 2017 satsede vi og igangsatte et målrettet strategisk arbejde. Vi har investeret i at udvikle vores foreninger, og vi har haft et benhårdt fokus på at få medlemstallet til at stige, siger LandboUngdoms formand Thorbjørn Koefoed.

- Det er helt fantastisk, at det er lykkes, og det gør mig meget stolt over vores mange seje frivillige. Vores medlemsfremgang viser, at hvis man giver den en skalle og har fokus på noget, så kan man faktisk få ting til at ske, fortsætter Thorbjørn Koefoed.

Samarbejde og åbenhed

LandboUngdom har 47 lokalforeninger, og den største medlemsfremgang i 2018 stod Midt- og Vestsjællands LandboUngdom for. Foreningen er gået fra 79 til 134 medlemmer og er altså steget med 70 procent.

- Vi kæmper så hårdt vi kan for at få flere medlemmer her i vores lokalforening, så det er jo dejligt, når det lykkes. Vi afholder en masse fede arrangementer, og vi giver vores medlemmer meget medbestemmelse i forhold til, hvad vi skal lave, siger lokalforeningsformand Daniel Højlund Nielsen.

- Jeg tror, den største grund til flere medlemmer er, at vi har fået et rigtig godt samarbejde med Landbrugsskolen Sjælland i Høng. Vi er med til deres arrangementer for nye elever, og vi bruger mange kræfter på at fortælle dem om LandboUngdom og tage godt imod dem, hvis de melder sig ind, fortsætter Daniel Højlund Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et enkelt år med medlemsfremgang er ikke noget, der får formanden til at lægge sig i sofaen og placere hovedet på den berømte sovepude. Fremdriften skal fortsætte.

- Vores strategi rækker frem til 2022, så vi er først lige begyndt. Forhåbentlig fortsætter medlemsfremgangen, for jo flere vi er, jo sjovere er det at være med, siger formand Thorbjørn Koefoed.

- Vi har fokus på en stærk foreningsudvikling, skarp kommunikation og demokratisk medbestemmelse, og det er jeg sikker på er vejen frem, og det sikrer en lys fremtid for LandboUngdom."

I de sidste 10 år er det kun i 2013, at LandboUngdoms medlemstal var højere, end det er i 2018. Dengang var 3956 personer medlem.

LandboUngdom er en ungdomsorganisation for unge på landet og unge med interesse for livet på landet. LandboUngdoms opgave er at skabe aktivitet og udvikling, give unge en tro på fremtiden for den enkelte, for fællesskabet og for et liv på landet. Aktiviteterne i LandboUngdom er blandt andet kurser, bedriftsbesøg, traktortræk, pløjestævner og sociale arrangementer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I 2009 havde organisationen 3521 medlemmer, i 2018 var LandboUngdom oppe på 3616 medlemmer.