Eleverne havde allerede hjemmefra meldt sig ind på et hold der omhandlede emnerne kvæg, svin, mark eller fremtidens landbrug. Hos kvægholdet var Viking Danmark på besøg, og tog de kvæginteresserede elever igennem koens brunstcyklus. Viden om koens cyklus kan nemlig fortælle meget mere end blot, hvornår koen er i brunst og det optimale tidspunkt for inseminering. Eleverne fik samtidig også selv lov til at føle sig frem ved at se og røre koens organer.

Hos holdet med "Fremtidens Landbrug" var Katrine Christensen på besøg til en snak om, hvad der kan produceres af mad fremadrettet, hvor de mange klimaforandringer bliver tænkt ind. Så her blev der tænkt store tanker om biogasanlæg og brug af insekter og melorme - ikke kun i foder til dyr men også i fødevarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forventningsafstemning

Efter frokost var eftermiddagen delt op i 3 forskellige oplæg: Fællesskab/Netværk, Forventningsafstemning og Sikkerhed i landbruget. Og også her var der masser af viden at tage med sig hjem ? især når eleverne inden længe skal ud i den første praktik hos en arbejdsgiver.

- Sørg for at få afstemt forventningerne med hinanden så snart du starter på et nyt job, så mulige konflikter undgås eller bliver taget i opløbet. Alle de formelle ting er aftalt i kontrakten, så det kan være små - men stadig vigtige - ting, der kan være godt at få aftalt. Det kan f.eks. være Må jeg bruge min telefon i stalden?, Hvordan aftaler vi ferie og fridage? osv.

Stil også gerne spørgsmål til de forskellige ting og opgaver du bliver stillet over for i dit daglige arbejde. Det viser, at du er interesseret, og at ?du vil det her?! I sidste ende kan det være med til, at arbejdsgiveren giver dig mere og mere ansvar, fortalte arbejdsgiver Marie Schougaard fra Avlscenter Kauergaard.

Dagen blev sluttet af med et underholdende indslag af standup komiker Mahamad Habane, hvor lattermusklerne i den grad blev rørt, og Jacob Hollender fra LandboUngdom Sønderjylland kunne glæde sig over en succesfuld dag.

- Vi afholder denne dag for at vise eleverne, at LandboUngdom ikke kun er traktortræk og sociale arrangementer, men at vi også gerne vil vise den faglige side af foreningen. Og så er det også vigtigt at fortælle eleverne om LandboUngdom ? hvem er vi? Og hvad kan vi tilbyde vores medlemmer? Vi vil gerne vise, at der i LandboUngdom er mangfoldighed og bredde, og at foreningen ikke kun er for landmænd men også for tømrer, murer, sygeplejerskestuderende m.m. Hovedsagen er, at man har interessen for livet på landet, slutter Jacob Hollender, Regionsformand i LandboUngdom Sønderjylland.