Siden 2011 er omsætningen inklusiv datterselskaber steget med 33 procent. Det er udtryk for både fastholdelse og vækst af kundeporteføljen og på baggrund heraf en samlet stigning i efterspørgslen efter LandboSyds og datterselskabers rådgivningsydelser. Således kunne LandboSyd berette om en omsætning inklusiv datterselskaber på 87.623 mio. kr., og et resultat, før skat på 1.935 mio. kr.

Andelen af kunder udenfor det traditionelle markedsområde, Syd- og Sønderjylland, øges fortsat og udgør i dag 35 procent af den samlede omsætning. Årets resultat er det bedste i de sidste 5 år, oplyser adm. direktør Klaus Andersen, LandboSyd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er meget opmærksomme på, at vi er kundeejet og har derfor ikke samme krav til en overskudsgrad, som ses i andre typer af virksomheder. Vores berettigelse er at skabe værdi for vores kunder og levere det bedste produkt til den rigtige pris.

Men det er klart, at vi med 135 medarbejdere skal have en vis margin til konsolidering og udvikling af virksomheden. Ellers bliver vi alt for sårbare, siger Klaus Andersen.

Virksomhedens rentabilitet er gennem de sidste 5 år blevet styrket og soliditesgraden er nu 42,5 %.

Datterselskaber i fremgang

De to datterselskaber Agrocura og LandboGruppen Syd er væsentlige elementer i LandboSyds DNA og markedsmæssige branding. Selskaberne var igen i 2016 med til at sætte LandboSyd på landkortet.

For ejendomsmæglervirksomheden LandboGruppen Syd blev det bedste økonomiske resultat, siden mæglervirksomhedens start i 2008. Virksomheden oplevede en markant stigning i både antal og størrelse af de solgte ejendomme, og virksomhedens markedsandel og brand er gennem de øgede aktiviteter blevet styrket yderligere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et andet datterselskab, Agrocura, introducerede 2 nye abonnementsprodukter indenfor områderne finans, formue og råvarer - Focus og Focus+. Efter en afmatning i midten af 2016 sluttede året positivt med tegning af flere abonnementer. Ikke mindst efterspørgslen efter den specialiserede rådgivning er i vækst. Rådgivernes analyser og anbefalinger citeres ofte i pressen og er med til at profilere og skabe opmærksomhed omkring LandboSyd på landsplan.

Markedssituationen

- Generelt faldt antallet af landbrugskunder fortsat i 2016 og skærpede den konkurrencemæssige situation i rådgivningen i Danmark. Flere fusioner og alliancer så på den baggrund også dagens lys. Vi har en klar ambition om at være markedsledende i Syd- og Sønderjylland, og vores fokuseringsstrategi på rådgivning til landbruget har bragt os tættere på målet, siger Klaus Andersen.

- Vi oplever, at mange kunder kvitterer positivt for vores valg om ikke at rådgive og servicere andre erhverv. Et gammelt ordsprog siger: skomager bliv ved din læst. Vi er ejet af landbruget - vi er til for landbruget, slutter Klaus Andersen.