LandboSyd har haft et godt år i 2017. Det skriver rådgivningsvirksomheden i en pressemeddelelse.

LandboSyds omsætning eksklusiv datterselskaber blev 81.264.000 kr., og resultatet før skat blev 7.270.000 kr. Årsregnskabet er påvirket af, at LandboSyd solgte sit hovedsæde på Peberlyk 2 og pr. 1. september flyttede ind i lejede lokaler i et nyt kontordomicil i Aabenraa ved den sønder-jyske motorvej. Provenuet fra salget samt omkostninger i forbindelse med flytningen af ar-bejdspladsen for 135 medarbejdere påvirker det regnskabsmæssige resultatet og foreningens egenkapital, som er blevet styrket betydeligt. Soliditetsgraden er øget fra 42,5 til 70,2 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skaber værdi for kunderne

Administrerende direktør Anders Andersen, LandboSyd, glæder sig over, at kunderne samtidig er blevet tilgodeset:

- Vores berettigelse er at skabe værdi for vores kunder og levere det bedste produkt til den rig-tige pris. Vi kan med glæde konstatere, at vi i rådgivningen har stort set uændrede timepriser på niende år og har samtidig en ambition om at levere målrettet rådgivning med effekt på bundlinjen ved vores kunder, siger Anders Andersen.

Servicerer landbrug

- Vi oplevede en stabil og fortsat vækst i både antal kunder og antal opgaver. Der er fortsat en stigende konkurrence i markedet for rådgivning og service til landmænd, og landbruget er sam-tidig underlagt en stærk strukturudvikling. Men vi fastholder strategien med fokus på at ser-vicere det professionelle landbrug og fortsætter flere års positiv udvikling i markedet. Antallet af udarbejdede regnskaber steg, og vi oplevede vækst i vores service med lønadministration og antallet af hektarer, som vi udarbejder markplaner for, siger Anders Andersen.

Andel af ikke-sønderjyske kunder øges

- At vi samtidig har kunnet fastholde antallet af medlemmer i et marked, der traditonelt falder to-tre procent om året, er vi ganske godt tilfredse med, tilføjer han og understreger, at andelen af kunder udenfor det traditionelle markedsområde, Syd- og Sønderjylland, fortsat øges.

Bestyrelsen godkendte i denne uge regnskabet, og formand for LandboSyd, Mogens Dall, er tilfreds med et ekstraordinært godt resultat:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er glade for at have truffet de rigtige beslutninger omkring salg af vores domicil.Vi har styrket LandboSyds egenkapital markant, og en stærkt forening og rådgivningsvirksomhed er et godt grundlag for at kunne investere i fremtiden og tiltrække dygtige medarbejdere. Det er til gavn for medlemmer og kunder, siger Mogens Dall.

Agrocura og LandboGruppen Syd

Datterselskaberne, som er 100 procent ejet af LandboSyd, er væsentlige elementer i LandboSyds virksomhed og markedsmæssige branding, og de var igen i 2017 med til at sætte LandboSyd på landkortet via deres meget dedikerede medarbejdere.

Agrocura introducerede et nyt rådgivningsområde, investor-rådgivning, som skal styrke landbrugets muligheder for at tiltrække investorer udefra. Selskabet er i god gænge og har især i sidste halvdel af året øget omsætningen væsentligt.

Det økonomiske resultat for ejendomsmæglervirksomheden LandboGruppen Syd blev det bedste nogensinde, og virksomheden blev kåret af Dagbladet Børsen som gazelle-virksomhed i kraft en markant vækst i omsætningen de senere år. Det er et udtryk for, at LandboGruppen Syd er en velkendt og ofte anvendt samarbejdspartner indenfor salg og vurdering af landbrugsejendomme i hele markedet.