LandboNords PlanteRådgivning holdt torsdag aften årsmøde i Brønderslev.

Mere end 215 deltagere deltog under de mange faglige indlæg hen over aftenen. Der var meget at tage med hjem fra indlægsholderne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Upopulære datoer

Men der var også bekymring at spore i forhold til efterlevelse af de datoer, som landbruget styres efter. Der var en stærk holdning om, at der ikke i tilstrækkelig grad tages hensyn til det vejrlig og de klimaforhold, vi har i det nordligste Danmark.

- Man kan ikke udøve godt landmandskab efter datoer. Man er nødt til at respektere det muliges kunst og fagligheden i det vi foretager os, sagde formand for Planteudvalget i LandboNord, Hans Chr. Holst.

God effekt af Landbrugspakken

Chefkonsulent i LandboNords PlanteRådgivning, Allan Olesen, gjorde blandt andet status på effekterne af Landbrugspakken i sin beretning.

- Vi glædes over, at vi nu har lov at bruge mere kvælstof i marken, og vi kan se effekten på den afgrøde, vi høster med det samme. Afgrøden har en højere kvalitet end tidligere, som kan henføres direkte til brugen af mere kvælstof, sagde Allan Olesen.

Helt generelt var der stor tilfredshed med de faglige indlæg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Deltagerne på årsmødet havde også mulighed for at høre Jacob Møller, Innovationsmester i hvededyrkning og planteavlskonsulent i LandboNord, som havde et indlæg om netop hvededyrkning.

- Med den rigtige strategi er der et stort potentiale i hvededyrkning, som vi sammen med landmændene kan realisere. Det er netop derfor, at man skal bruge sin planteavlskonsulent ved fastlæggelse af den strategi, der passer til netop de dyrkningsforhold, der er tilstede hos den enkelte landmand, sagde Jacob Møller.