Ulven og dens tilstedeværelse er til debat i Brønderslev hos LandboNord, der inviterer til debatmøde den 1. maj. LandboNord mener, at der dagligt er nye beretninger om ulven eller indspark til debatten. Det skal nu samles på et debatmøde.

- For os, der har problemet inde på livet, kan det ofte være svært at holde styr på, hvad der er op og ned i en debat, som af og til løber af sporet. I øjeblikket er der flere medlemmer, som helt opgiver at drive naturpleje af frygt for, at deres dyr bliver angrebet. I nogles øjne skal vi bare hegne arealerne endnu bedre ind, men det vil mange steder være en kæmpe opgave, skriver Jørgen L. Jensen, formand for LandboNords Kødkvægsudvalg i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Handle i nødværge

Til debatmødet vil der være et panel bestående af medlemmer fra landbrugsbranchen samt ulvekyndige.

Landbrug & Fødevarers viceformand, Lars Hvidtfeldt, forstår godt medlemmernes bekymringer og arbejder på, at der bliver fundet løsninger både nationalt og i EU.

- Vores helt klare tilgang er, at vi skal kunne regulere problemulve, hvis det kan sikre, at vi i Danmark også i fremtiden kan have udegående husdyr. Justitsministeren har allerede udtalt, at det er muligt at handle i nødværge over for truende ulve, og at det punkt derfor vil blive skrevet ind i den nye ulveplan, skriver Lars Hvidtfeldt i en pressemeddelelse.

Debatmødet foregår på LandboNord, Erhvervsparken 1 i Brønderslev. Deltagelse koster 50 kroner og det kræver tilmelding til LandboNord senest den 30. april, skriver LandboNord i en pressemeddelse.