Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

LandboNord: Vent med at høste majs

Af SSV - 10. aug. 2018 KL. 17:35

Nordjyske landmænd bør vente to uger med at snitte majs.

De nordjyske mælkeproducenter opfordres af LandboNord til at vente med at høste næste sæson af majs til køerne. Høster man nu, kan landmændene risikere at gå glip af mange foderenheder.

Den omfattende tørke har betydet, at tilstanden for de nordjyske majs er meget forskellig. Lige fra majs uden kolber til majs der er blevet tvangsmodnet. Men på trods af forskellighederne, maner LandboNord til besindighed.

- Det kan være fristende at begynde på at snitte sine majs nu, hvis man tror, at majsene er klar. Men analyserer man tørstofprocenten, så kan det være alt for tidligt. Derfor opfordrer vi de nordjyske landmænd til at vente i hvert fald to uger endnu, siger planteavlskonsulent i LandboNord, Tina Houlborg.

Ofte handler det om at gå ud i marken og vurdere konkret, hvordan majsplanterne har det. Det lyder simpelt, men det er ikke så ligetil.

- Det er ikke nok blot at vurdere hele situationen baseret på én plante på sin nærmeste majsmark. Kunsten er at vurdere samtlige sine marker enkeltvis, for vi oplever, at der i øjeblikket er en stor forskel fra mark til mark. Derfor handler det om ikke at gå i panik, da det kan koste mange foderenheder, siger Tina Houlborg.

I LandboNord lyder opfordringen til at få taget en konkret majsanalyse - eventuelt i forbindelse med et markbesøg inden høst.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame