Torsdag den 22. november 2018 afholder LandboNord Økologi økodag, oplyser LandboNord i en pressemeddelelse. Både nuværende og kommende landmænd, deres ansatte og ægtefæller er inviteret til dagen, som blandt andet byder på et bedriftsbesøg hos Ewald Kristensen ved Nibe, der har været økolog i tyve år og har en af de højst ydende økologiske besætninger i Danmark.

- Det er dejligt at se, at der kommer noget ud af den indsats, man gør. Som økolog er det vigtigt at gøre tingene til tiden. Hvis du en søndag formiddag skal ud at rense, så er det der - ellers gror det til i ukrudt, siger Ewald Kristensen der gennem de 20 år som økolog har haft et godt samarbejde med økologirådgiver i LandboNord, Bjarne Kjærgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det gode samarbejde gælder også i forhold til naboerne, oplyser LandboNord. På økodagen får deltagerne blandt andet også en indsigt i, hvorfor det er en god idé at sikre sit økologiske foder i nærområdet. På Sydgaarden er man omkring 80 procent selvforsynende og resten dyrker økologisk planteavler Erik Staun. Der er mange muligheder for at blive klogere på økologien.

- Vi har valgt Sydgaarden på vores økodag blandt andet for at vise hvordan et godt naboskab kan sikre et stabilt grundlag for økologisk foder. Det handler både om god økologi og god økonomi. Derudover vil vi også give deltagerne en smagsprøve på, hvordan man også kan drive økologisk landbrug. Blandt andet med malkerobotter og ikke mindst dyrkning af økologisk korn og majs, siger Bjarne Kjærgaard.

Efter besøget hos Ewald Kristensen, er der spisning og eftermiddagsprogram på Nibe Bryghus, hvor deltagerne blandt andet bliver opdateret på økologiens indspil til klimadebatten og seneste nyt om økologisk korn og foder.