Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

LandboNord kræver regulering af ulv

Af esu - 12. jan. 2018 KL. 12:32

Hos LandboNord er de ikke i tvivl. Ulve skal kunne reguleres.

Efter at Naturstyrelsen forleden vurderede, at der var tale om et ulveangreb, da en kalv blev fundet dræbt og ædt, kræver LandboNord nu, at reglerne om regulering tages i brug. Det skriver DR Nordjylland.

- Vi er nødt til at få kigget på at få løsnet op for det EU-habitat-direktiv, der gør, at man overhovedet ikke må regulere ulv. Sådan at det bliver muligt, hvis man har problemer med ulve, der rent faktisk går til angreb på husdyr, at man så kan skyde en af dem engang imellem. I takt med at der bliver flere af dem, vil vi få flere angreb på husdyr. Det kan vi lige så godt allerede nu begynde attage bestik af, hvad vi kan gøre ved, siger Lars Mellemkjær, næstformand for LandboNord, til DR Nordjylland.

Den nordjyske formand for Dansk Fåreavl var den 25. december ude med et tilsvarende ønske, da hun også kritiserede hegnsløsningerne:

- Vi kommer ingen vegne. Miljøstyrelsen vil jo, at hegnet skal have en bestemt højde. Jeg tror, at det er 1,2 meter. Det kan en ulv jo hoppe over som en mis. Og så er vi jo ikke sikre på nogen måde af den grund.

Karen Simonsen, bestyrelsesmedlem i Dansk Fåreavls nordjyske distrikt, til DR Nord, hvor hun kommenterede den frustration over manglende løsninger på ulveproblematikken, som mange fåreavlere oplever. Karen Simonsen henviser blandt andet til det forsøg med såkaldt ulvesikre hegn, som Aalborg Universitet har gennemført tidligere i år.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame