Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

LandboNord hædrer nordjyske landmænd

Af esu - 22. feb. 2016 KL. 11:01

  • ww189465_1
  • ww189465_2
  • ww189465_3
  • ww189465_4
  • ww189465_5

Prisen for Godt Landmandskab, Spiren, blev uddelt til en række nordjyske landmænd 17. februar.

På LandboNords kredsårsmøder onsdag den 17. februar, blev prisen for Godt Landmandskab, Spiren, uddelt til en række nordjyske landmænd. Landmændene blev fundet i LandboNords fem kredse i Hjørring, Frederikshavn, Jammerbugt, Brønderslev og Flauenskjold.

Hjørring

I Hjørringkredsen, kreds 1, var prismodtagerne Lene Basballe og Palle Bæk Jensen fra Holtegaard ved Bindslev. Til hverdag driver de en kvægbedrift med 140 køer af racen Rød Dansk Mælkerace. Formand for kreds 1, Hans Jørgen Boel, lagde ved overrækkelsen vægt på, at Lene Basballe og Palle Bæk Jensen driver et flot landbrug, som de gerne viser frem for besøgende.

Frederikshavn

I Frederikshavnerkredsen, kreds 2, var prismodtagerne Jette og Tommy Larsen, Lerbjerg ved Lendum. Her driver de en kvægbedrift med 270 jerseykøer. I sin tale sagde formand for kreds 2, Lars Mellemkjær, blandt andet, at jeres bedrift fremstår veldrevet, og i rigtig god stand, hvilket er en fordel i disse meget udfordrende tider.

Jammerbugt

I Jammerbugtkredsen, kreds 3, var prismodtagerne Bodil og Hardy Larsen fra Nørre Fuglsang ved Løgstør. I næsten 45 år har parret været på kvægbedriften, som i dag har 600 Holstein-køer med opdræt. Formand for kreds 3, Frank Andersen, hæftede sig i sin tale blandt andet ved, at Bodil og Hardy Larsen altid har været meget aktive. Både i lokalpolitik og i foreningsarbejde.

Brønderslev

I Brønderslevkredsen, kreds 4, var prismodtagerne Susanne og Per Pedersen, Stubdrup Østergård, nær Øster Brønderslev. På bedriften producerer de årligt 30.000 slagtesvin. Formand for kreds 4, Jane Koller, sagde til Susanne og Per Pedersen, at de fik prisen fordi de driver et moderne og flot landbrug. Blandt andet med biogasanlæg og minivådområde.

Flauenskjold

I Flauenskjoldkredsen, kreds 5, var prismodtagerne Lene og Brian Sørensen, Østergaard ved Dronninglund. Til daglig har parret en svinebedrift med 3200 søer, som producerer 17 og 35 kg grise. Formand for kreds 5, Niels Pedersen Qvist, fortalte ved prisoverrækkelsen, at kredsen sidste år var på markvandring hos Lene og Brian Sørensen.

Prisen består af en bronzeskulptur Spiren, som er en model af en større bronzefigur, opstillet uden for LandboNords rådgivningscenter i Brønderslev og udført af kunstneren Flemming Holm, Hjørring.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame