I formand Niels Vestergaard Sallings beretning torsdag aften blev der lagt vægt på, at der mangler politiske tiltag for at skabe en fremtid for dansk landbrug.

- Flere politikere har sagt, at landbruget ikke skal pålægges flere byrder. Men fakta er, at man allerede har vedtaget så meget overimplementering i forhold til vores nabolande, at vi slet og ret er ved at dø af særregler. Vi er reguleret af lokale og nationale regler, men når det kommer til indtjeningen, så bliver vi afregnet efter globale takster. Det hænger ikke sammen, udtaler Niels Vestergaard Salling.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Formanden glæder sig også over, at de gode forretningsmæssige resultater i LandboNord er med til at skabe en slagkraftig politisk forening, som vægter samarbejdet med andre erhverv, kommuner og universiteter meget højt. Eksempelvis fortsætter LandboNords omfattende drænvandsundersøgelser på 105 målestationer, som skal påvirke politikerne med fakta fra det virkelige liv.

- Vi er heldigvis i den situation, at LandboNord er en god forretning. Det betyder, at vi i foreningen har midlerne til at rykke frem og være med til at sætte dagsordnen på vigtige områder, som har direkte indflydelse på vores produktionsvilkår. Jeg forstår derfor heller ikke dem, som har synspunktet, at rådgivningsvirksomheden skal tjene mindst muligt. Konkurrencevilkårene foreningerne imellem er de samme - ingen har sat priserne op de sidste fem år, så resultaterne kommer på grund af attraktive rådgivningsydelser, effektive og dygtige medarbejdere og en stram omkostningsstyring, udtaler Niels Vestergaard Salling.

Økonomien i fremgang

LandboNord har netop offentliggjort endnu et godt resultat på bundlinjen. Med et overskud før skat på hele 8,6 millioner kroner og en rekordudlodning til medlemmerne på seks millioner kroner, er strategien om at drive en stærk kommerciel forretning endnu engang blevet cementeret. Men det er også lykkedes at skabe resultater på bundlinjen, når det drejer sig om de politiske resultater.

Administrerende direktør i LandboNord, Uffe Bertelsen, fremlagde årsregnskabet, som er godt 20 procent bedre end året før. I regnskabet kan man se, at de nordjyske fødevareproducenter fortsat vægter en god rådgivning - selvom mange er ramt af den nuværende krise.

- Landbruget er stort set ramt fra alle sider, og mange er pressede i øjeblikket. Her i LandboNord betyder det, at vi løbende udvikler vores rådgivningsydelser, så landmænd kan trække på en solid rådgivning til at modstå krisen. Det har de gjort, og det betyder, at vi kan se en fremgang inden for stort set alle vores forretningsområder, siger Uffe Bertelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Håb om forlig med Agrinord

I forbindelse med den verserende retssag mellem LandboNord og Agri Nord, blev det nævnt, at den formelle del af retssagen kører sin gang og der har været forligsmøde i Hjørring mellem parterne - uden resultat. Men det betyder ikke, at en videre dialog er udelukket.

- Set i lyset af den alvorlige situation i Dansk Landbrug, er parterne enige om, at vi skal bruge alle vore ressourcer på at hjælpe landbrugserhvervet gennem denne krise i Nordjylland, og derfor har vi valgt at fortsætte dialogen direkte mellem parterne. Vi har en god og konstruktiv dialog mellem LandboNord og Agri Nord, og vi håber og forventer, at vi kan indgå et forlig i sagen, uden advokater og retslig indblanding, siger Uffe Bertelsen.

Hverken formand eller direktør ønsker at kommentere yderligere på sagen på nuværende tidspunkt.