Uffe Bertelsen er vestjyde fra Tvis. Han kom til LandboNord som administrerende direktør i 2011 efter en karriere i revisionsbranchen hos KPMG, senest som statsautoriseret revisor og partner.

Den nye formand ser udrulningen af den nye strategi, DLBR 2.0, som en af hovedopgaverne i den kommende tid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I strategien er to kernetemaer, som vi i udpræget grad skal have fokus på, nemlig digitalisering/robotisering og implementering. Her har vi muligheder for i fællesskab at løfte meget på centrale områder, som vi arbejder med i DLBR-regi, primært økonomi og de afledte administrative funktioner. I den nuværende situation handler alt om bundlinje og den sidste krone, og det skal vi selvfølgelig som rådgivere have fuld opmærksomhed på, siger Uffe Bertelsen.

- Den digitale bølge buldrer afsted, og i landbruget og hele det setup, vi har omkring landbruget i Danmark sidder vi i dag på enormt mange data, som kan anvendes på helt nye måder, der styrker rådgivningsydelserne overfor landbrugsvirksomheden ? samtidig med, at den enkelte landmand opnår helt nye muligheder for overblik og ledelsesindsats i egen virksomhed, fastslår han.

Den nye formand ser generelt et DLBR i god gænge. Blandt andet udvikler samarbejdet med Seges sig i hans øjne positivt.

- Formkurven er klart opadgående, lad mig sige det sådan. Der arbejdes rigtigt godt og stabilt i Seges for hele tiden at blive skarpere og få endnu mere af den agilitet, som for mig at se er helt afgørende i en omskiftelig branche. Jeg kan kun være tilfreds med udviklingen, selv om der altid er plads til forbedringer, siger Uffe Bertelsen.

På generalforsamlingen blev Thomas Bay Jensen, direktør for Bornholms Landbrug & Fødevarer, valgt til formandskabet i stedet for Tage Hansen.