Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Landbo Limfjord omkalfatrer budgetprocessen

Af Joan Jensen - 5. sep. 2018 KL. 07:00

Mælkeproducenter og Landbo Limfjord har i år en usædvanlig tilgang til budgetlægningen for 2019.

Den forventede omsætning fratrukket det ønskede overskud skal bestemme budgetårets omkostninger. Så kort og konkret kan budgetprocessen hos Landbo Limfjord beskrives. Det skriver landboforeningen i en pressemeddelelse.

- Den gængse tilgang til budgetlægning blandt mælkeproducenter og rådgivere har været, at produktionsomfanget ganget med den forventede mælkepris fratrukket de forventede omkostninger har bestemt det budgetterede resultat. Metoden med at lade det ønskede resultat fastsætte omkostningerne frem for at lade omkostningerne fastsætte resultatet betyder, at det er resultatet, der bestemmer omkostningerne og ikke omvendt. I første omgang kan det lyde irrelevant, men fokus bliver ændret, og metoden er udbredt og kendt inden for økonomistyring som ?target costing?, fortæller økonomikonsulent Jakob Jessen, Landbo Limfjord.

Den for nogle usædvanlige budgetproces efter principperne i ?target costing? indgår i et forskningsprojekt på Aarhus Universitet og vil blive fulgt af lektor Morten Jakobsen fra Aarhus Universitet, der vil anvende erfaringerne i et forskningsprojekt omkring økonomistyring blandt mælkeproducenter, oplyser Landbo Limfjord.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame