Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Læsser 35 ton roer af på under ét minut

Af Morten Damsgaard - 13. sep. 2015 KL. 14:29

Bergmann kan på Agritechnica vise den 50 kubikmeter store tre akslet pendlervogn frem, som henvender sig til roe-markerne.

Skal roeoptageren have en lille tank, veje lidt og ofte læsse af? Eller skal roeoptageren have stor kapacitet, veje meget og kører længere mellem aflæsningerne? I begge tilfælde viser Bergmann en løsning til roe-avlerne, hvor den nye 50 kubikmeter pendlervogn RRW 500 bringer roerne fra roeoptageren til lastbil eller roekule med ekstrem hurtig aflæsning.

Rumindholdet på 50 kubikmeter svarende til 35 ton tømmes på blot 50 sekunder med de 1,8 meter brede aflæsserbånd, som er hydraulisk drevet fra vognens egen hydraulik anlæg, hvor det maksimale tryk er helt oppe på 400 bar. Bergmann fortæller, at det svare til en aflæsserkapacitet på 2.100 ton i timen.

Kørsel i dogwalk

Aflæsser båndet foldes sammen hydraulisk af tre omgange, så vognen på vejen ikke er bredere end tre meter. Det betyder samtidigt også, at vognen kan læsse af i 10 meter brede roekuler, uden at nærmer sig kulen, så store dybde spor i det fedtede efterår undgås.

Det samme glæder kørsel i marken, hvor vognen kan køres i dogwalk, enten til højre eller venstre side. Vognens tre aksler er elektriske styret fra kabinen, og dermed kan chaufføren selv styre vognens placering efter traktoren. Det giver også en langt lettere tilspænding på traktoren, da der ikke er tvangsstyring, men det blot er en sensor, som måler vognens placering i forhold til traktoren.

Vognen er udstyret med kamera i tank og bag på vognen, også er der fuld LED-arbejdslys flere steder på maskinen.

Bergmann fermhæver aflæssebåndets placering helt forrest, som en stor fordel ved aflæsning i roekuler, så chaufføren har let ved at følge med i aflæsningen.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame