Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Læserbrev: Ringe viden om økologi og klima

Af JOF - 7. aug. 2019 KL. 06:10

Richard Nielsen, maskiningeniør og fritidslandmand, undrer sig over den manglende viden om økologi og klima i hovedstaden.

Min familie og jeg er netop kommet hjem fra en sommerferie i København - og jeg må sige, at jeg er rystet over hovedstadsfolkets ringe viden om landbrugsproduktion.

"Økologi, økologi, økologi" hedder det mange steder, selv når det gælder pølser og bajere ved diverse streetfood-arrangementer. Når man så - venligt og høfligt, naturligvis - spørger madsælgerne ind til, hvorfor de sælger klimafjendtlige fødevarer, og om de egentlig har styr på konsekvenserne af økologi, er sælgerne ved at falde bagover og fortæller, at sådanne spørgsmål har de aldrig tidligere fået!

Til almen orientering: Det førende tidsskrift på sit felt, Nature, har påvist, at økologi udleder 50-70 procent mere CO2 end konventionel avl. En gruppe internationale forskere tilknyttet et svensk universitet er garanter for tallene. At tale om klimavenlighed og mere økologi i samme sætning er derfor ret så selvmodsigende. Økologi kræver i øvrigt også større arealer og betyder derfor mindre plads til natur og biodiversitet.

Lad de folk, som alligevel sværger til økologi, fortsætte med det. Men lad det dog i det mindste ske på et oplyst grundlag.

Organisationer som Bæredygtigt Landbrug gør meget for at udbrede kendskabet til det klimavenlige danske (og fortrinsvis konventionelle) landbrug. Men der er åbenlyst langt igen, når det gælder folkeoplysningen i hovedstaden!

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame