Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Læserbrev: Husk S-formandens løfter til landbruget

Af Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Bæredygtigt Landbrug, Trudslevvej 58, Løkken - 23. apr. 2019 KL. 16:30

I et læserbrev husker Flemming Fuglede Jørgensen, formand for BL, læserne på, at de skal huske de løfter, der er blevet givet op til det kommende valg.

Der er gået sport i at tæske løs på landbruget her op til folketingsvalget. Mange politikere og -kandidater hakker ivrigt på et erhverv, som ingen af os kan undvære.

Det er derfor værd at huske, hvad den måske kommende statsminister Mette Frederiksen (S) lover, hver gang hun optræder ved landbrugsmøder landet over:

Hun afviser således at blæse til angreb på Landbrugspakken, lyder det. Tak for det - de øgede gødningsmængder har trods alt genskabt noget optimisme i erhvervet og gjort, at vi igen kan producere kvalitets-korn. En veludviklet afgrøde kan jo netop bedre opsamle næringsstofferne, inden de når vandmiljøet - og i øvrigt gavner vi ligeledes miljøet og naturen ved at reducere importen af soja fra Sydamerika.

Derudover vil Mette Frederiksen ifølge eget udsagn lave landbrugspolitik henover midten af dansk politik og inddrage de borgerlige. Hun vil kæmpe for, at flere danskproducerede svin bliver slagtet i Danmark, så vi kan fastholde arbejdspladser herhjemme. Hun synes, danske landmænd er blandt de mest miljøvenlige af slagsen på jordkloden og derfor er bedst til at producere fødevarer - selv om det desværre ikke altid fremgår af debatten. Og så er det noget pjat at tro, at vi redder klimaet ved at spise mindre kød, har Mette Frederiksen også udtalt.

Rigtigt set: Dansk landbrug er særdeles miljø- og klimabevidst og har mindsket udledningerne ganske betragteligt de seneste mange år.

Vi husker naturligvis Mette Frederiksens tilkendegivelser, når valget er overstået, og en ny regering muligvis under hendes ledelse sætter retningen.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame