Der findes efterhånden rigtigt mange metoder til at etablere raps, og i år, hvor vårbyg og hvedehøsten bliver betydeligt senere end normalt, er det endnu mere påkrævet at anvende effektive og hurtige metoder for at etablere rapsen rettidigt midt i en travl tid.

Derfor afholder Agrovi Videncenter og FRDK sammen med en række maskinleverandører en demonstration i etablering af vinterraps og efterfølgende gælder det etablering af efterafgrøder..

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ved arrangementet fremvises en række spændende maskiner, hvor udstyret præsenteres under praktiske forhold i vinterbyg stub, hvor der forinden er nedfældet gylle.

Efterfølgende vises på et andet areal, hvordan der kan sås efterafgrøder på en nem måde. Det er også en opgave med stort arbejdspres, da de nye MFO regler skal opfyldes inden den 20. august og høsten bliver meget sen. Her vil grej med stubharve/kompaktdisk og påmonteret såmaskine vises frem, men også løsninger med såmaskinerne direkte i stubben præsenteres.

Hvis du møder op til markdemonstrationen, kan du se maskiner fra følgende producenter: Claydon, Horsch, Väderstad, Amazone, HE-VA, Köckerling, Kuhn, Lemken og Strip-Cat.

Markdemonstrationen afholdes den 5. august klokken 14 på adressen Skelbyvej 15, 4160 Herlufmagle.