Yding Smedie stiller fokus på mekanisk ukrudtsbekæmpelse med en temadag, hvor der udstilles mange forskellige typer maskiner, der kan tage kampen op mod ukrudtet.

- Vi har oplevet stor interesse for vores radrensere til forskellige typer rækkeafgrøder. Ligeledes er der med de nye tilskudsmuligheder også interesse for de nye typer ukrudtsstrigler fra Einböck, lyder det fra Yding Smedie.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Temadagen bliver afholdt torsdag den 3. december.

- Garford kamerastyring er blevet meget populær, og især til radrensning af korn, hvor vi arbejder på små rækkeafstande har kamerastyringen fra Garford vist sig at arbejde meget mere stabilt end de andre styresystemer, der findes på markedet. Kamerastyringen kan opbygges som en sideshift unit, så den kan anvendes på flere typer radrensere på samme bedrift. Fra Garford kan vi også levere radrensere med elementløft, så det er muligt at løfte hver enkelt renseelement ved kiler og foragre. Elementløftet kan foretages enten via GPS eller via en manuel betjeningskonsol i traktoren, lyder det fra Yding Smedie.

Udover kamerastyring vil man til temadagen også kunne opleve radrensere fra Einböck.

- Fra Einböck præsenterer vi de velkendte typer radrenser til majs, roer, kartofler og korn. Ligeledes er de 2 nye typer strigler Aerostar Exact og Aerostar Rotation udstillet på vores temadag.

For første gang kan vi fremvise to forskellige typer kamerastyrede lugerobotter. Det velkendte system fra Garford, der nu har kørt i Danmark i fem år, men også en ny type maskine fra italienske Ferrari, lyder det fra Yding Smedie.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinerne henvender sig hovedsageligt til udplantede kulturer, men vi har nu flere års erfaring med anvendelsen af Garford lugerobotten i såede foderroer.

Hos Yding Smedie findes også mange specialmaskiner til frilandsgartnerier og planteskoler. Samme dag vil der være en udstilling af disse specialmaskiner.

- Vi glæder os til at fremvise vores mange maskiner og give en grundig vejledning i hvilke typer maskiner, der egner sig bedst til de enkelte afgrøder. Kom til temadag og hør også om mulighederne for at søge midler via den aktuelle tilskudsordning for økologiske bedrifter, lyder det fra Yding Smedie i en pressemeddelelse.