Konferencen CTF 2015 er årets mulighed for at hente inspiration til optimering og effektivisering af markdriften.

Progressive landmænd vil samles i Tjekkiet d. 18. og 19. juni. Erfarne landmænd vil dele deres erfaringer med faste kørespor, og landmænd, der for nyligt har lagt om, vil fortælle om deres overvejelser og beslutninger vedrørende valg af maskiner og arbejdsbredder. Der er altså rig mulighed for at hente inspiration og diskutere muligheder og tekniske løsninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med faste kørespor eller Controlled Traffic Farming (CTF), som det hedder på engelsk, kan der opnås rationel drift af marken med høje udbytter, da pakning af jorden med maskiner undgås på mellem 70 og 80 procent af arealet.

Udover landmandserfaringer fra England, Sverige, Rumænien, Polen, Australien og Canada vil der være korte sammendrag med den nyeste forskning i, hvad CTF betyder for udbytte, udgifter, og de miljømæssige effekter ved at udgå jordpakning herunder reduceret udledning af drivhusgasser.

Den anden dag af konferencen består af besøg på den 3.000 ha store ejendom Agrovation, hvor maskinproducenten Horsch sammen med partnere udvikler og afprøver ny teknik til dyrkning med 12 m faste kørespor. Alle maskiner er desuden monteret med bælter for yderligere at minimere den skadelige jordpakning.