- Det er penge direkte ud af vinduet, når Danmark i disse år lægger flere og flere afgifter og byrder oven på det danske landbrug. Det må stoppes - både for landbrugets og Danmarks skyld, siger fødevareordfører Mette Bock i Liberal Alliances nyhedsbrev.

Reaktionen kommer oven på nyheden om, at det er landbruget, der holder hånden under den danske handelsbalance og sikrer et stort overskud i disse år. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Landbruget er meget mere vigtigt for den danske økonomi, end de fleste går og forestiller sig. Når landbruget kan trække dansk økonomi op på trods af krisen og de vanskelige vilkår for mange landmænd, viser det, hvor vanvittigt det er at blive ved med at slå på landbruget og forsøge at lægge det i graven, siger Mette Bock. 

Hun peger blandt andet på de høje danske afgifter og den nye randzonelov som eksempler på områder, hvor dansk landmænd stilles ringere end de europæiske konkurrenter. 

- For hver gang der hæves endnu en afgift for landmændene eller tages jord fra dem uden kompensation, mister vi arbejdspladser og penge til udlandet. Og vi risikerer at ødelægge et af dansk økonomis bedste guldæg, siger Mette Bock.