Holland - Med en arbejdsbredde på 15 meter, er det ingen hemmelighed, at Kvernelands 97150 C-rive er i stand til at dække et stort areal. Nu har Kverneland dog planer om at gøre livet lettere for den chauffør, der kører med riven.

Ved et pressearrangement i Holland, hvor Maskinbladet var inviteret med af Kverneland, blev det nye Georake-system præsenteret, og det vil ifølge Kverneland betyde, at chauførren fremover kun skal tænke på at styre hastighed og retning på traktorne. Resten klarer riven selv.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Via GPS holder riven selv styr på hvilke områder på marken, der allerede er revet, og når en af de fire rotorer bevæger sig ind på et sådant område, løftes rotoren automatisk, og den sænkes igen, når der igen er materiale, der skal rive sammen.

- Georake er for alvor en funktion, der reducerer presset på chaufføren og gør det muligt at udføre et godt stykke arbejde. Når man nærmer sig forageren, kan chaførren koncentrere sig om at holde farten oppe og dreje så effektivt som muligt. Georake tager sig automatisk af at løfte og sænke rotorerne, siger Sebastian Hagemann, der er produktchef for græsudstyr og Smart Farmin hos Kverneland.

Ikke nok med at systemet undgår at ødelægger de eksisterende skår på forageren, så kan Georake også håndtere kiler og andre mærkelige former i marken automatisk. Kverneland viser den opdaterede rive frem på Agritechnica i efteråret, og her vil man kunne se, at riven også har fået opdateret designet.

Der er også tilføjet endnu en funktion, som skal sørge for, at skårene holder formen, når man kører i kurver. Det klarer Kverneland ved at øge hastigheden på de bagerste rotorer, når riven drejer, for på den måde at sende materialet det rette sted hen.