Holland - Når Agritechnica-udstillingen åbner til efteråret, vil det være med en lang række nyheder fra Kverneland, der i 2012 blev købt af japanske Kubota.

Ved et pressearrangement i Holland, hvor Maskinbladet var inviteret med af Kverneland, har redskabsproducenten løftet sløret for størstedelen af de nyheder, man kan opleve på Kvernelands stand på Agritechnica.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En stor del af Kvernelands redskabsprogram har fået en opgradering, mens der ikke er decideret nye maskiner blandt nyhederne. Der er dog tale om væsentlige opdateringer, og man har altså ikke bare flyttet en bolt til den anden side af redskaberne og sat nye klistermærker på.

Hurtig såning

En af de maskiner, der er blevet opdateret er Kvernelands Optima TFprofi-såmaskine, der nu kan leveres med en Optima SX-højhastighed såenhed.

Det betyder, at man nu kan opnå en hastighed på op til 18 kilometer i timen, mens man sår eksempelvis majs.

- Det er et redskab, der er meget interessant for det danske marked. Når man hæver hastigheden fra 12 til 18 kilometer i timen, mens man beholder en præcis kerneplacering, så hæver man jo også kapaciteten med 50 procent, siger Jesper Svendsen, der er produktchef hos Kverneland i Danmark.

Kverneland introducerer også den såkaldte iXtra LiFe-fronttank til flydende gødning, som kan bruges sammen med såmaskinerne. Fronttanken kører med isobus, og kan derfor kommunikere med såmaskinen, så man opnår den største præcision i såning og gødningstildeling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

FastBale med plastik

Da Kverneland præsenterede deres nye FastBale-ballepresser, der med et to-kammersystem er i stand til at presse baller uden at stoppe, var det en stor nyhed i branchen.

Nu opdaterer Kverneland så FastBale-presseren, så den fremover vil være i stand til at binde ballerne med plastik eller net - tidligere kunne den udelukkende binde med net.

- I Danmark er det ret afgørende, at vi kan binde med plastik, da det letter arbejdet i forhold til affaldssortering, når ballerne skal bruges, forklarer Jesper Svendsen, der understreger, at FastBale er en presser, som han tror på kan vinde indpas hos de danske maskinstationer.

FastBale-presseren er dimesioneret, så den kan presse omkring 10.000 baller om året.

Konstant tryk på sprøjten

På sprøjtefronten har Kverneland opdateret tryk-systemet på trailersprøjterne, så man nu kan få iXflow-E, der kendes fra Kvernelands trailersprøjter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Systemet sørger for hele tiden at opretholde et konstant tryk i slangerne, selv når dyserne er lukkede. Det betyder, at der ikke sker tryktab, når dyserne åbnes, og derfor sikrer man ifølge Kverneland, at tildelingen er korrekt fra første sekund, og samtidig sker der ikke tryktab mod slutningen af bommen. Dyserne på trailersprøjten åbnes og lukkes elektrisk, hvilket også skal være med til at øge præcisionen.