Den udstillede plov er lakeret i rødt og grønt, som en Kverneland plov skal være, men for at markere 135 års jubilæet er farverne i en speciel metallic lakering.

- Ploven er en femfuret Kverneland EG med Packomat, og ploven sælges på Agromek, siger Jesper Svendsen, Kverneland Group Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ploven er monteret med den nye Knock-On spidser, som Kverneland introducerede sidste år, og som nu er i produktion.

- Som produktnavnet antyder, bankes plovspidsen på med en hammer, og for at fjerne den slidte spids kræves der kun en hammer og en almindelig mejsel. Holderen til det nye hurtigskifte boltes på vore traditionelle plovskær, og under normale forhold holder et skær til tre spidser, forklarer Jesper Svendsen.

Den nye spids har et slankt design og med en lille forhøjning øverst på spidsen.

- Det slanke design bevirker, at ploven har et godt jordsøg i hele spidsens levetid. Den patenterede forhøjning nedsætter sliddet på både brystpladen og muldpladen, siger Jesper Svendsen.

Med højere hastighed

For at kunne øge hastigheden og bevare præcisionen på Optima majssåmaskinerne har Kverneland udviklet et nyt sårør kaldet Channel+.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Udformning af det nye sårør minimerer turbulens i røret, og majskernerne ledes derfor i en jævn strøm fra såhuset og helt ned i sårillen. Med Channal+ kan hastigheden øges med ti til femten procent uden at gå på kompromis med en ensartet fordeling af frøene, siger Troels Pontoppidan, Kverneland Group Danmark.

For at få en mere jævn måling af hastigheden, sker målingen nu med radar frem for med hjulføler. Kverneland Optima er Isobus kompatibel og kan udstyres med både Geoseed og Geocontrol, der arbejder sammen med traktorens GPS og sørger for, at frøene placeres korrekt, og at der automatisk lukkes for udsæden i kiler og ved forageren.

Såmaskine med vægt

Til etablering af eksempelvis korn viser Kverneland den nye U-drill 6000, som er en kombimaskine, hvor jorden pakkes før det bearbejdes af to række tallerkner. Herefter pakkes joden igen af hjul med en diameter på 900 millimeter. Sluttelig placeres udsæden af de nye CD såskær.

- Den udstillede maskine er med vejeceller, og som noget unikt indstilles trykket på såskærene fra terminalen i førerkabinen. Det betyder, at føreren let kan indstille trykket i forhold til boniteten, og dermed kan udsæden placeres korrekt i hele marken. Seedcontrol kan allerede graduere udsædsmængden automatisk i forhold til et markkort, og jeg forventer, at vi på sigt også vil kunne automatisere indstillingen af skærtrykket, siger Troels Pontoppidan.

Kverneland U-drill 6000 kan indstilles enten fra Kvernelands egen terminal eller fra en Isobus-kompatibel traktorterminal. I hukommelsen kan der gemmes op til 20 forskellige indsåninger. Det er derfor let at skifte tilbage til en afgrøde, som der allerede har været foretaget en indsåning af.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Smalt skår

Kverneland viser også en ny frontmonteret skårlægger uden crimper, som kan indstilles til fire skårbredder. Det smalleste skår er kun en meter bredt og egner sig derfor godt til et system, hvor traktoren med den frontmonterede skårlægger og en pickupvogn henter friskt græs ind til besætningen.

Ud over det smalle skår kan materialet også aflægges i skårbredder på 1,15 og 1,3 meter samt i 2,20 meter.