Der var dækket op i en fyldt hal på Nordjyllands Idrætshøjskole, da årsmødet for LandboNords KvægRådgivning torsdag blev besøgt af knap 400 landmænd og rådgivere fra hele Jylland. De blev præsenteret for den nyeste viden indenfor især omforandringer i eksisterende båse, holdbare køer, livsproduktion og yversundhed.

Men i øjeblikket er det konsekvenserne af den lave mælkepris, som betyder meget for de fremmødte, så emnet var naturligt en del af formand for Kvægudvalget Ole Larsens beretning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- 2015 bliver et hårdt år. Vi har ingen likviditet, så presset er stort. Derfor skal vi samarbejde tæt med vores bank og have et professionelt forhold til den. Men samtidig skal vi kunne udvikle os, så vi skal kunne agere - uanset om det går dårligt eller ej. Blandt andet ved at tage en beslutning, og så arbejde ud fra den; have overblik og bruge kortsigtet likviditetsstyring, siger Ole Larsen.

Stolt

Ifølge LandboNord så ligger mælkeproducenter, som bruger LandboNords KvægRådgivning, i øjeblikket i top, når man sammenligner ydelse med resten af Danmark - og det på alle racer og blandede besætninger. Derfor er der også al mulig grund til at være optimistisk på den lange bane.

- Vi har formået at rykke os virkelig meget, når vi bare kigger et år tilbage. Derfor er der også grund til at være stolt over det arbejde, som bliver lavet rundt omkring. Blandt andet i erfa-grupperne, som er en konstant inspiration for mange af deltagerne til at foretage små ændringer, som viser sig at give et flot resultat, siger chefrådgiver i LandboNords KvægRådgivning, Anne-Mette Søndergaard.