Kurven for konkurser er knækket i juni i år. Der var otte konkurser i juni inden for landbrug, skovbrug og fiskeri, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Antallet toppede med lidt over 200 konkurser akkumuleret over de seneste 12 måneder, siger Klaus Kaiser, erhvervsøkonomichef hos Seges.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at 17 virksomheder indenfor Landbrug, skovbrug og fiskeri gik konkurs i maj i år. Antallet var til sammenligning 10 i april. Tallene angiver ikke det præcise antal konkurser indenfor landbruget, da opgørelsen også indeholder skovbrug og fiskeri. Landbrug udgør dog langt hovedparten af konkurserne.

Klaus Kaiser gør opmærksom på, at det kan være svært at sammenligne måned for måned inden for landbrugserhvervet, der da er store sæsonudsving.

Sidste år oplevede landbruget et stort antal konkurser. Det skyldes til dels den hårde og lange tørke og de lave svine- og minkpriser, forklarer Klaus Kaiser.

- Normalt er der et vis forsinkelse fra økonomien bliver uholdbar, til det viser sig i konkursstatistikken. Det er også tilfældet nu, hvor kurven først er knækket flere måneder efter økonomien er blevet forbedret, fortæller Klaus Kaiser.

Den gode nyhed er, at landbrugserhvervet nu er inde i en indtjeningsperiode, siger erhvervsøkonomichefen hos Seges.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi forventer et fortsat fald i antallet af konkurser gennem resten af 2019, siger han.