DEBAT - For femte år i træk har DLR Kredit fremgang på bundlinjen. Det er da fint for DLR Kredit, men resultatet skal ses på baggrund af et landbrug, der i 2016 slæbte sig gennem året med møje og besvær.

Desværre var der alt for mange landmænd, der ikke klarede skærene, men selv i et erhverv i krise er der altid nogle, der konstant vinder - realkreditinstitutterne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

DLR Kredit har netop en stor del af sine engagementer i landbrugssektoren, men kreditforeninger sætter jo gebyrer og bidragssatser på en sådan måde, at de aldrig kan tabe. I DLR Kredits tilfælde kommer de gode tal jo også netop til trods for store nedskrivninger på landbruget.

Jeg har gennem flere år slået til lyd for at hele finanssektoren bør endevendes - for vi har at gøre med en sektor med overdrevne gyldne håndtryk, kæmpe domiciler og en uendelig skrue af bidragssatser.

Den gennemgang mangler vi imidlertid stadig at få, selvom den er vigtigere end nogensinde før. Kreditforeningerne skal bringes tilbage til deres udgangspunkt - nemlig at skabe god, billig finansiering af fast ejendom.

Sidstnævnte kræver dog, at kreditforeningerne igen blive "rigtige" foreninger, der er kontrolleret af alle os, der har taget lån.