Efter måneders omfattende analyse har Danish Crown nu lagt sig fast på den geografiske placering af et eventuelt nyt kreaturslagteri.

- Det har været meget positivt at opleve den store interesse fra kommuner over hele landet, og derfor har vi også været grundige i vores overvejelser. Men der er rigtig mange faktorer, der spiller ind i sådan et regnestykke, og analyserne peger på, at Vejen er det bedste bud, siger direktør i DC Beef, Lorenz Hansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er tale om en investering på godt en halv milliard kroner i danske industriarbejdspladser, og undervejs i processen, som blev skudt i gang i marts i år, har mange kommuner budt sig til at for at sikre de 300 arbejdspladser, der kan blive tale om.

Men ikke kun grund og beliggenhed er vigtige – også økonomi i indtransport, spildevandsbehandling og en lang række andre ting er blevet vurderet nøje.

Begejstring i Vejen

- Danish Crowns beslutning om at placere et moderne kreaturslagteri i Vejen Kommune er en sejr for hele regionen. Når så stor en virksomhed vælger at placere sig i Danmarks strategiske kryds, vil det smitte positivt af mange steder. Det viser, at vores kommune er værd at investere i, og at vi også rummer de store virksomheder, siger borgmester i Vejen Kommune Egon Fræhr (V).

Danish Crowns bestyrelse forventes at træffe den endelige beslutning om, hvorvidt Danmark skal have et nyt kreaturslagteri i løbet af foråret 2012. Det er blandt andet afgørende for den endelige afgørelse, at der kan etableres en konkurrencedygtig omkostningsstruktur.