sonsoreret-indhold

I det sydligste Danmark nær Højer har Preben Linnet sin bedrift, hvor han driver ca. 340 ha jord med grovfoder, korn og vinterraps. Sidste år besluttede Preben sig for, at et GPS-anlæg i den ene traktor var nødvendigt.

"Da vi sår i et område med meget marskjord, og ikke kan bruge markører i marken, ville det være dejligt at få GPS i traktoren. Det var lidt vanskeligt at få i de traktorer, jeg havde før, så derfor gik jeg med tankerne om at investere i et par nye", fortæller Preben Linnet.

Preben gik til den lokale CLAAS forhandler, Boi Davidsen Maskinforretning, som han desuden har handlet CLAAS mejetærskere med de sidste mange år. "Vi lavede et regnestykke på at købe nyt frem for brugt, og det så fornuftigt ud, så jeg købte to CLAAS AXION 830 med GPS-anlæg i den ene?, fortæller Preben Linnet og fortsætter: "Vi havde faktisk ikke prøvet traktorerne inden, da vi købte i januar måned, og derfor var vi da også lidt spændte på, hvordan det skulle gå".

Toppoint til kabinen og betjeningen

Preben kendte allerede lidt til betjeningssystemet CEBIS på CLAAS fra sin mejetærskere, men noget at det, der virkelig har gjort en forskel i traktorerne, er CMATIC køresystemet. "Man kan skifte trinløst i tre forskellige grupper og styre fart og det, sammen med GPS'en, er virkelig noget, der ændrer hverdagen. Man kan køre flere timer uden at blive træt, og man sidder meget mere afslappet", fortæller Preben Linnet.

"Betjeningen af traktoren er enkelt at gå til, og selvom den yngre generation nok har lidt nemmere ved det, kan os ældre også godt finde ud af det, og det gik rigtig fint med at komme i gang med et nyt system".

Særligt pointerer Preben vendegearet, som sidder på siden af multifunktionshåndtagen, hvilket i høj grad letter arbejdet ved bl.a. såning og pløjning, hvor man vender mange gange.

Selve kabinen og tilgangen hertil får også stor ros hos den sønderjyske landmand. "Man sidder godt i den affjedrede kabine, og håndtaget og knapper sidder der, hvor de skal sidde. Tilgangen til traktoren er nem med stor dør, så det er nemt at komme op", fortæller Preben Linnet.

Skepsis gjort til skamme

Det er de første CLAAS traktorer, Preben Linnet har købt, og derfor var det et ret ukendt område, som han var spændt på, især fordi han ikke havde haft traktorerne på prøve. "Når man skifter, er man jo lidt spændt på, hvordan det hele vil fungere. Det kræver en vis portion mod at skifte til et nyt traktormærke, og vi havde jo nok en forventning om, at der nok kunne dukke nogle småting op undervejs, men vi har faktisk kørt i halvanden sæson, og der har ikke været det mindste", fortæller Preben Linnet tilfreds.

Det, der gjorde, at Preben turde tage springet til et nyt traktormærke uden at have prøvekørt traktoren først, skyldes særligt den lokale CLAAS forhandler, Boi Davidsen Maskinforretning. "Jeg er kommet ved Boi Davidsen Maskinforretning i mange år og har fået mine LEXION mejetærskere serviceret der. Jeg kender firmaet som et stabilt firma, og jeg er helt sikker på, at Hans Davidsen ikke ville sælge noget, der ikke var i orden", fortæller Preben Linnet og fortsætter "De fleste ville nok have undersøgt markedet og prøvet 3-4 forskellige traktorer, før man beslutter sig, men der har jeg fuld tillid til Hans Davidsen og maskinforretningen og det forhold, vi har".

"Jeg vil til enhver tid anbefale en CLAAS traktor til en kollega, og det er faktisk allerede sket, hvor en kollega efter et par timer prøvetur købte en magen til min ? en CLAAS AXION 830", afslutter Preben med et smil.