Kopenhagen Fur har afsluttet salgssæsonen i 2016 med afholdelse af september-auktionen. Den gennemsnitlige minkpris for året ender samlet set på et relativt lavt niveau, selvom sæsonen her i september er sluttet med en prisstigning på ikke mindre end 19 procent i forhold til juni-auktionen.

- Det har været et vanskeligt år for de danske minkavlere, men med september-auktionens resultat og en forventning om et væsentligt reduceret verdensudbud af minkskind i 2017 er der klare lyspunkter. Det estimerede globale udbud af minkskind i 2017 er 54 millioner, hvilket betyder, at produktionen er skåret ned med hele 30 millioner minkskind over et par år. Et lavere udbud vil alt andet lige igen sende prisen i opadgående retning, siger adm. direktør Jesper Uggerhøj, Kopenhagen Fur.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det har været et vanskeligt år for de danske minkavlere, men med september-auktionens resultat og en forventning om et væsentligt reduceret verdensudbud af minkskind i 2017 er der klare lyspunkter.

Jesper Uggerhøj, adm. direktør Kopenhagen Fur

Auktionen var besøgt af omkring 500 kunder, som bød på det samlede udbud på 4,1 millioner minkskind i skarp konkurrence.

- Det var tydeligt, at vores kunder gerne ville have varer med hjem, og det er selvfølgelig, fordi de mærker god efterspørgsel i de efterfølgende led. Derfor steg prisen, siger Jesper Uggerhøj.

Kopenhagen Fur har udbudt og solgt 25,7 millioner minkskind på fem auktioner i 2016 og det gav en auktionsomsætning på 6,1 milliard. Gennemsnitsprisen på danske minkskind for året nåede 235 kr., mens udenlandske minkskind opnåede en gennemsnitspris på 184.

Danske minkskind opnår en betydelig merpris i kraft af bedre kvalitet og den rigtige typesammensætning og det giver en styrkeposition i den globale konkurrence. Derfor kan den danske minkproduktion fastholdes på et næsten uændret niveau, mens den globale produktion altså er faldet med omkring 30 millioner i en naturlig markedstilpasning frem mod ny balance mellem udbud og efterspørgsel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har øget de danske minkavleres markedsandel af verdensproduktionen fra 22 procent i 2014 til nu 32 procent, så når der igen kommer stigende priser på minkskind, er vi klar til at høste resultaterne af den styrkede danske position. Man kan også sige det på den måde, at når røgen på et tidspunkt har lagt sig efter de seneste års store prisudsving, så står de danske avlere endnu stærkere på verdensmarkedet end før, siger Jesper Uggerhøj.