Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Kopenhagen Fur afslutter salgssæson med prisstigning

Af mbl - 14. sep. 2017 KL. 11:33

En lav dollarkurs stjæler en del af gevinsten for danske minkavlere.

Fem auktioner, 28 millioner solgte skind og en lidt højere gennemsnitspris. Det er status, efter at Kopenhagen Fur med september-auktionen har afsluttet salgssæsonen 2017. Prisen på skind har været stigende henover salgssæsonen i dollars, men den faldende dollarkurs i samme periode har taget toppen af prisstigningen i danske kroner.

Gennemsnitsprisen for danske minkskind for salgssæsonen endte på 262 kroner mod 235 kroner i 2016. Udenlandske minkskind solgt gennem Kopenhagen Fur opnåede en gennemsnitspris på 207 kroner mod 184 kroner i 2016.

- Efterspørgslen har været god og stigende henover sæsonen, og vi har da også fået en højere gennemsnitspris i 2017 end i 2016. Desværre har dollarkursen smittet negativt af på prisen i kroner, og det prisniveau, vi har fået i 2017, er ikke rentabelt for de danske pelsdyravlere, siger administrerende direktør Jesper Uggerhøj, Kopenhagen Fur.

Udbuddet af skind på det globale marked er for nedadgående, og salget på Kopenhagen Furs september-auktion viste et marked med god selvtillid.

- Vi har nu afsluttet salgssæsonen, og vores kunder har konstateret, at markedet har været i stand til at aftage det samlede udbud af skind. Det kom tydeligt til udtryk på september-auktionen med god konkurrence i auktionssalen, siger Jesper Uggerhøj.

Kopenhagen Fur har holdt fem auktioner i 2017, og den samlede auktionsomsætning nåede 7,2 milliarder kroner

Salgssæsonen i 2018 indledes med februar-auktionen, som begynder med eftersyn den 2. februar og salg i dagene 7. til 12 februar.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame