Italien, Eima: Load Calculator Plus kalder Trelleborg den nye løsning, som tilbydes til overvågning af dæktryk. I virkeligheden er løsningen dog mere enkelt end navnet: Sensorer i støvhætter til dækventiler sender data om aktuel lufttryk til en app.

- På den måde kan chaufføren i traktoren, eller driftslederen på kontoret kontrollere dæktrykket, og ikke bare sikre at der køres med det optimale tryk, men måske også opdage, hvis et dæk på den eftermontret vogn eller lignende er punkteret, fortæller Luca Giovannini, produktchef hos Trelleborg i Italien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Load Calculator Plus er et kit, som består af støvhætter til ventilerne samt bluetooth modtagere.

- Sensorerne i støvhætterne sender information om det aktuelle lufttryk til modtageren, som kan monteres i traktoren. Der kommunikeres ved hjælp af bluetooth, og modtageren sender det efterfølgende ud i skyen, hvor informationerne kan overvåges igennem Trelleborgs app.

Foruden det standard sæt med fire støvhætter, så kan der fåes et sæt med otte, som er tiltænkt til traktorerne med tvillinghjul.

.- Men sættet kan jo i princippet også bruges til at støvhætterne med ventilerne monteres på eksempelvis en gyllevogn, og dermed er systemet med til at holde øje med, om eksmepelvis det midterste dæk på gyllevognen punktere. For det ser man først fra kabinen, når dækket til måske 30.000 kroner er smadret.

Load Calculator Plus-kittet kommer cirka til at koste et sted mellem 2.500 og 3.000 kroner.