Hvad er Konservatives visioner om landbruget de næste par år?

- Personligt mener jeg, vi i Danmark har verdens bedste landmænd, der leverer den bedste landbrugs- og fødevareproduktion i verden. Vi vil sikre, at danske landmænd fortsat bevæger sig i absolut verdensklasse. Landbruget er et af de vigtigste erhverv, vi har, idet mange arbejdspladser og en stor del af vores eksportindtægter stammer fra der fra. Konkret arbejder vi derfor for at forbedre produktionsvilkårene, så landbruget har de bedste forudsætninger for at fungere og fortsat skabe vækst og private arbejdspladser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvordan ser partiet på landbruget de næste 10 år?

- Står det til os er det danske landbrug fortsat verdens bedste om 10 år. Samtidig vil vi gøre det lettere at være landmand. Unødvendige regler og bureaukrati fjernes, så der udelukkende er fokus på at levere mejeriprodukter, kød og grøntsager i topkvalitet. Generationsskifteskatten afskaffes, så man med ro i maven kan overdrage sit sted til sine børn, når man skal her fra. Jeg forventer også, at der er endnu mere fokus på miljøet og klimaet ? vi lukker mindre drivhusgas ud og har overskud til at passe endnu bedre på vores natur.

Hvilke udfordringer har landbruget?

- Vores udfordringer er også vores fordele. For I Danmark stiller vi skrappe krav til dyrevelfærd og udledningen af drivhusgas. Det sikrer, at kvaliteten er i top, men vores høje krav gør også, at vores landmænd skal navigere i mange regler. Netop derfor arbejder vi på at skære alt det unødvendige fra, fjerne unødige arbejdsgange, overflødigt papirarbejde og økonomiske byrder, så landmændene kan koncentrere sig om det vigtigste af det hele: at levere den bedste landbrugs- og fødevareproduktion i verden.

Kan landbruget se frem til flere hjælpepakker?

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvis der opstår situationer, hvor det er nødvendigt at hjælpe landbruget, er vi ikke afvisende over for det.

Bliver landbruget et valgtema ved det kommende valg 2019? Og i så fald hvilke emner?

- Jeg er landbrugsordfører, og området er afsindigt vigtigt i Vestjylland, hvor jeg kommer fra. Derfor vil det naturligvis være noget, jeg fokuserer på og arbejder for. Konkret at lette erhvervsvilkårene og fjerne den administrative bøvl. Det er nødvendigt for at landbruget kan forblive konkurrencedygtigt og klare sig i den internationale konkurrence. Landmændene skal have plads til at koncentrere sig om at skabe de bedste landbrugsprodukter i verden.