Med Vibro Master 4000 fortsætter Kongskilde med at udvikle nye præcisionsharver til bearbejdning af såbede for optimal spiring. Derudover vises nyheder inden for rotorharver, fuldfoderblandere med Mix+ sliddelskoncept og den nyligt introducerede on-land vendeplov fra Överum bliver også præsenteret på dyrskuerne.

Allround såbedsharve

Vibro Master 4000 er en ny serie af kraftige, bugserede allround såbedsharver med en arbejdsbredde på 6-9 meter. Den er udviklet til at skabe et gennemarbejdet og optimalt såbed, hvor pakkevalsen sikrer en tilpas pakning af bedet. Den komplementerer Kongskildes serie af såbedsharver.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foran har den en kraftig, hydraulisk slæbeplanke, mens harvningen klares af optil 117 tænder fordelt på syv rækker med 7,5 centimeter i tandafstand. Vægten fordeles over fire sæt boogiehjul centralt i harven. Bagest kan monteres ekstraudstyr som langfingerharve, rotorsmuldrer eller en ekstra slæbeplanke.

Også til græs

Germinator Pro højpræcisions såbedsharven, der blev introduceret sidste år, fortsætter med at finde nye anvendelser - udover specialafgrøder som roer og grøntsager. Senest har den vist sig at give meget fine resultater i forbindelse med græsmarker. Det meget fine og jævne såbed sikrer ifølge producenten optimal fremspiring og et effektivt græsslæt med højt udbytte.

Med Quick-fit

PowerTill 1000 er en ny serie af kraftige rotorharver til mellemstore og store landbrug samt maskinstationer. Quick-fit løsningen sikrer lynhurtig udskiftning af harvespidserne. Den er ideel i kombination med såmaskiner, og den er ifølge fabrikanten nem at sammenkoble med andre fabrikater i forbindelse med udskiftning af rotorharven.

Foderblandere

For første gang på dyrskuerne viser Kongskilde deres foderblandere med den nye firetrins gearkasse for bedre brændstoføkonomi og hydraulisk træk for nemmere transport. Desuden vises Mix+ systemet, der blev vist første gang sidste år. Med Mix+ kan sikres en god og konstant blandekvalitet, fordi sneglekanterne kan udskiftes med passende intervaller, akkurat som spidser og skær på plove. Løsningen er ideel i forbindelse med kompaktfodring, og har fået mange pæne ord med på vejen fra konsulenter og landmænd.

Seksfuret plov

Kongskilde viser også den seksfurede Överum Vari Flex EX On-land plov, der blev introduceret sidste år. Siden har interessen været stigende for on-land princippet. Medvirkende er den efterhånden store udbredelse af traktorer med GPS-styring, ønsket om større fleksibilitet og den vandrette arbejdsstilling.