Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Kongskilde introducerer risteplov til vanskelig jord

Af mbl - 9. nov. 2017 KL. 10:58

  • ww270246_1
  • ww270246_2

På Agritechnica viser Kongskilde en helt ny risteplov.

Kongskilde Agriculture introducerer en helt ny risteunderplov på Agritechnica 2017. Den er specielt udviklet til pløjning af vanskelig jord og til store traktorer, og dermed gøres virksomhedens linje af plove med brede furer komplet.

XSD-risteunderploven er en opfølgning på den succesfulde lancering af den konventionelle XLD-underplov på Agritechnica i 2015. Det er en ny generation af underplove, udviklet til pløjning med brede dæk og under svære forhold. Hos Kongskilde er der store forventninger til produktintroduktionen på dette års Agritechnica udstilling i Hannover, Tyskland.

Slipper let og godt flow

Den nye XSD-risteunderplov er velegnet til pløjning af humusrig jord, der let klistrer til konventionelle muldplader, og klæg lerjord. Jorden slipper let muldpladen og sammen med den patenterede og skrueformede muldplade, sikres et særdeles godt flow og høj efffektivitet i pløjningen. Samtidig sikrer ristedesignet en god brydning af den vendte jord, som især er en fordel under meget lerede forhold.

XSD-underploven er udviklet til Kongskildes serie af liftophængte og bugserede vendeplove. Risteunderploven sikrer en ren furebund og er designet til traktorer med op til 710 millimeter brede dæk. Underploven er udviklet til pløjning i 12 til 30 centimeter dybde og med en bredde på 35 til 55 centimeter.

Lave driftsomkostninger

Den nye underplov bygger videre på Kongskildes mange års erfaring indenfor produktion af plove. Plovens angrebsvinkel sikrer, at furebunden brydes, hvilket reducerer brændstofforbruget og reducerer problemer med pløjesål. XSD-underploven er konstrueret, så det er nemt at udskifte sliddelene, der i øvrigt er varmebehandlet ved 900 ºC for lang tids brug. Spidserne er vendbare for at reducere driftsomkostningerne, og XSD-risteunderploven deler desuden underdele med XLD-underploven for at forenkle håndteringen af slid- og reservedele.

Komplet plovlinje

Alle vendeplove fra Kongskilde kan udstyres med XSD-risteunderploven. Dermed kan Kongskilde tilbyde en meget bred linje af plove til pløjning under stort set alle betingelser. Linjen omfatter konventionelle plove, front-monterede plove, liftophængte vendeplove, halvbugserede vendeplove og vognplove, samt on-land vendeplove, op til 10 furer.

Plove med XSD-risteunderplov introduceres i et begrænset styktal i begyndelsen af 2018, og vil være fuldt integreret i produktprogrammet i 2. halvår af 2018.

- Vi har store forventninger til den nye XSD-plov, specielt på det tyske marked, hvor der er en lang tradition for at bruge risteunderplove, siger Jens Christoffersen, Product Manager, Kongskilde Agriculture, der fortsætter:

- Men også i områder i det øvrige Europa med humusrig jord eller klæg lerjord, forventer vi stor interesse for XSD-risteunderploven.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame