Tirsdag den 1. september indviede Kongskilde deres nye amerikanske fabrik til landbrugsmaskiner med deltagelse af en række gæster, heriblandt forhandlere, kunder, leverandører og de lokale myndigheder i Illinois.

Baggrunden for investeringen på 10 millioner amerikanske dollars var kapacitetsproblemer på Kongskildes nordamerikanske fabrik samt ønsket om en kraftig forbedring af konkurrenceevnen gennem betydelige forbedringer af produktivitet og kvalitet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores strategi er at fokusere på produkter med indbygget Kongskilde knowhow, hvor vi kan skabe værdi i form af større udbytte og lavere driftsomkostninger til de amerikanske landmænd, siger Ole Gade, adm. direktør i Kongskilde Industries. Han fortsætter:

- Med vores nye fabrik har vi fået en meget konkurrencedygtig platform for at vækste i Nordamerika, både kapacitetsmæssigt og kvalitetsmæssigt.

Kapacitet udvides

Kongskildes produktions- og lagerfaciliteter på fabrikken i Illinois, USA, udvides fra 11.000 til 18.000 kvadratmeter. Der er investeret i en ny pulverlakeringslinje og et nyt produktionslayout, hvor der produceres og samles efter moderne leanprincipper. På trods af det 60 procent større areal er antallet af gaffeltrucks reduceret med to på grund eliminering af arbejdsgange og et smartere setup.

Lakeringsanlæg

Specielt investeringen i det nye og 260 meter lange lakeringsanlæg løfter både produktivitet og kapaciteten betydeligt. I dag klarer ét skift med otte medarbejdere det samme, som der tidligere skulle tre skift med otte medarbejdere i hvert til at klare.

Kvaliteten af malerarbejdet er ifølge Kongskilde Industries løftet til en meget høj standard sammenlignet med konkurrenterne. Maskindelene bliver grundet og pulverlakeret til kunne klare 1.100 timer i en salttåge uden at ruste.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Miljøet vinder også med den nye fabrik eftersom 99,6 procent af pulver og stålkugler nu genindvindes og genbruges. For eksempel genbruges de små stålkugler, der bruges til kugleslyngning af de forskellige landbrugsmaskinemner, 10-12 gange.

Den nye fabrik er allerede taget i brug.

- Forhandlerne har taget godt i mod vores investering, og i august har vi haft den største ordreindgang nogensinde, fortæller Hans Rasmussen, President for Kongskilde i Nordamerika.